Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
20. oktoober 2014, 14:38

Neljandik töötajatest on pidevas stressis (2)

Neljandik Euroopa töötajatest väidab, et nad tunnevad tööl kogu aeg või suurema osa ajast stressi, tööstress on luu- ja lihaskonna haiguste järel esinemissageduselt teine tööga seotud terviseprobleem Euroopas.

Lisaks sellele, et neljandik Euroopa töötajatest tunneb tööl stressi, väidab sama palju inimesi, et töö kahjustab nende tervist. Tööstressi suurendavad psühhosotsiaalsed riskid – näiteks monotoonsed ülesanded, suur töökoormus, lühikesed tähtajad, tööelu ja eraelu tasakaalu puudumine, avalikkuse- või kolleegidepoolne vägivald ja ahistamine, selgub üleeuroopalise kampaania „Tervislikud töökohad – vähem stressi" raames avaldatud uuest aruandest.

Eurofoundi direktori Juan Menéndez-Valdési sõnul on psühhosotsiaalsete riskide vähendamine ja töötajate kaitsmine riskide eest ülioluline, et tagada pikem tööelu ja vältida varast tööturult lahkumist.

20.–24. oktoobril toimub kõikjal Euroopas sadu üritusi Euroopa tööohutuse ja töötervishoiu nädala tähistamiseks. Tallinnas peetakse sel puhul homme Eesti rahvusraamatukukogus töötervishoipäeva, kus kõneldakse tööstressi põhjustavatest psühhosotsiaalsetest ohuteguritest töökohal, tööstressi olemusest, tekkepõhjustest, ennetusest ja tagajärgedest.