Foto: Caters/Scanpix
Kodu
9. oktoober 2014, 18:00

Vana loss ja kummitus, kes neid suudaks lahutada

Paljudel Eesti vanade majade omanikel on varnast võtta lugusid kummalistest nähtustest, mida esmapilgul ei oska kuidagi seletada. Kuid Inglismaa lossid ja kummitused on peaaegu sünonüümid.

Birminghamist pärit Amy Harper on nimelt kindel, et ta on üks paljudest, kellel on õnnestunud näha Dudley lossi üht kõige kuulsamat kummitust.

Amy tegi lossi külastades oma Samsung Galaxy kaameraga mõned fotod ja kui ta neid hiljem lähemalt vaatama hakkas, avastas ta piltidel, et ühes võlvkäigus on ähmane hallika naise kuju.

Harper on seda meelt, et tal õnnestus pildile saada 1071. aastal ehitatud lossi üks tuntumaid asukaid, nimelt Halli Leedi nime kandev kummitus.

Legend räägib, et Hall Leedi on Dorothy Beaumonti, kes suri nurgavoodis, vaim. Nimelt oli Leedi Beaumont sünnitanud surnud lapse, kuid sünnitus sai saatuslikuks ka temale.

Surivoodil palus ta kahte asja: et ta maetaks oma lapse kõrvale ja et ta abikaasa tuleks matustele. Kumbagi ei juhtunud ning kõrgest soost leedi hing pole siiani rahu saanud.