Foto: YouTube
Mitmesugust
7. oktoober 2014, 11:32

SURRA VÄÄRIKALT: 29-aastane ajukasvajaga naine on valinud päeva, koha ja inimesed... (29)

29-aastane naine sai pärast pulmi teada, et avastatud ajukasvaja tõttu on tal jäänud elada vaid kuus kuud. Julge naine otsustas, et kasvajal end niisama õgida ei lase, vaid otsustab ise, kuidas, kellega ja mil viisil ta sureb...

Brittany Maynardil, kes resideerub praegu Oregonis, on elada jäänud täpselt 24 päeva, sest 1. novembril plaanib naine surra, vahendab Q985online.

Brittany teab, et sureb sel päeval, sest tegi otsuse, et tahab siit ilmast lahkuda valutult, rahus ja oma kodus lähedaste keskel olles.

Naise ja tema pere elu igaveseks muutnud otsus sai alguse eelmisel aasta, kui naine abiellus ja hakkas peagi kogema kummalisi ja põhjendamatuid peavalusid.

1.jaanuaril 2014 oma abikaasaga puhates diagnoositi naisel haruldane ajukasvaja, millega lubati, et ta võib veel elada 10 aastat. Järgmises kontrollil aga selgus, et asi on hullem: naist tappev argessiivne vähk jättis Brittanyle vaid kuus kuud elulootust.

Naine tunnistab, et ei tahaks teha enesetappu, vaid tahaks elada, kui vaid oleks ravi tema haigusele.

Nüüd on ta oma perega Oregonis, sest on üks viiest osariigist USAs, mis lubab inimestel väärikalt surra...

Oma viimased päevad, nädalad ja kuud on veetnud naine reisides ja lähedastega võimalikult palju aega veetes.

Nii saadavad teda viimasel hingetõmbel ta ema, kasuisa ja abikaasa.

Miks just 1. november? Nimelt on naise abikaasal sünnipäev 30. oktoobril, mida paarike tahab veel viimast korda ühiselt tähistada. 

Peagi surev naine soovitab kõigil mõelda sellele, millest hoolid, mis on sulle oluline, et seda nautida ja elada iga päev, mitte hoolida kõrvalistest asjadest ja raisata oma elu.