Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
2. oktoober 2014, 12:24

SPERMAPANKA OOTAB KOHTUTEE: valge naine sünnitas mustanahalise beebi! (9)

Ameerika Ühendriikidest Ohiost pärit valge nahavärviga Jennifer Cramblett lasi end 2011. aastal kunstlikult viljastada, kuna tema ja ta lesbist partner tahtsid last. Suur oli aga naise vapustus, kui spermapangast teatati, et nad andsid talle kogemata mustanahalise meesterahva sperma.

Nüüd, kolm aastat hiljem, otsustas Jennifer spermapanga kohtusse kaevata, kirjutab NBC News.

"Jennifer nuttis, oli segaduses ja ärritunud. Kõik, mida tema ja ta parnter Amanda olid lapsesaamisest mõelnud ja unistanud, purunes kildudeks. Jenniferi rasedusega kaasnenud elevus ja sära asendusid viha, pettumuse ja hirmuga,“ seisab kohtupaberites.

Kuigi Crambletti tütar Payton on praeguseks juba kaheaastane, on Jennifer hädas, sest ta elab linnaosas, kus 98% elanikest on valge nahavärviga ja linnaelanikud suhtuvad tema lapsesse sallimatult.

Samuti on Jenniferil ja tema partneril Amandal probleeme oma lapsele soengute tegemisega, sest tema juuksed on mustanahalisele kohaselt krässus ja raskesti kammitavad.

Nii peavad naised tütre soenguks või juukselõikuseks sõitma oma kodust kaugele mustanahaliste linnaossa, kus tegutsevad juuksurid Paytoni kiharate kammimise ja lõikamisega hakkama saavad.

"Ma olen õnnelik, et mul on terve laps, aga ma ei lase neil puhta nahaga pääseda," selgitas Cramblett, miks ta talle valet spermat saatnud Midwesti spermapanga kohtusse anda otsustas.

"Nad tegid selle ühe vea, mida spermapank ei saa endale lubada. See pole ju sama, et ma oleks pärast tellimust saanud vale kattega pitsa."