Midri ökojumestuse blogi
27. august 2014, 10:07

Mida teha, et suvine jume meigi varju ei jääks? (10)

Praeguseks on kindlasti enamik meist saanud suuremal või vähemal määral nautida päikest ja sooja suve Eestimaal. Et suvel saadud kuldset jumet ja puhanud palet mitte jumestuse varju peita, siis tulevad siit mõned soovitused, kuidas saada loomulik, aga samas praeguste ilmadega sobiv meik.


Suvel teadupärast ei taheta eriti üldse meiki kasutada, aga kui soovitakse natuke värvi siiski lisada võiks seda teha kavalate nippide abil, et end mitte ülemeikida ja veidike ekstreemsemates tingimustes (väga kuumad ilmad ja higistamine, ujumas käimine) end kindlalt ja ilusana tunda.

Alusta puhtast nahast. Peitepulgaga võiks ära peita naha vead. Jumestuskreemi kasutamine suvel ja eriti rannas on suhteliselt mittevajalik ja teiseks ka väga ebamugav, eriti kui on palav. Seega võiks näo teatud piirkondi ainult toonida nahatoonist paar tooni tumedamat tooni tootega. Selleks võib kasutada näiteks Dr. Hauschka Toonivat ilu konsentraati(kuna tegemist on väga vedela konsistentsiga ja üsna tumedat tooni tootega, siis parim tulemus tuleb, kui segada seda kerge päevakreemiga). Kui aga kodus leidub mõni tumedamat tooni jumestuskreem, siis võib alati ka seda alternatiivina kasutada. Sobivaid tooteid jume esiletoomiseks leiab ka Zao ning Liquid Flora kreemjate jumestustoodete hulgast. Jumestuskreemi, kreemjat särapuudrit või muud säärast toodet, mida kasutate näol, võite vabalt panna ka keha kaunistama. Ilusa tulemuse saab, kui kasutada särapuudrit rangluudel ning lisada seda ka jalgadele, aga siis ainult sääre esiosale (see loob visuaalselt pikema ja peenema sääre). Näol soovitan toonivat toodet kasutada põskedel, heledamat sära andvat toodet kasutage ainult sarnaluudel, silma sisenurgas ja huultele lopsakuse lisamiseks ülahuule keskmises osas.

Huuled vajavad ka suvel hoolt ja niisutust. Eriti sobivad kasutada kerged huuleläiked- ja pulgad. Tupsuta pulka huultele ja viimistle läikega. Väljapaistvama tulemuse saavutamiseks võib värvidest valida midagi erksat(oranž, fuksiaroosa, erkpunane) ja seda mahedama tulemuse saamiseks segada virsiku või heleroosat tooni huuleläikega.

Kulmud ja ripsmed võiksid olla tagasihoidlikult, aga korrektselt väljatoodud. Selleks piisab kui toonid kulmud pruunika või hallika silma- või kulmupliiatsiga ning kasutad sama tooni ka ripsmejuurtel. Võid ripsmed enne veel ära koolutada ja seejärel täita ripsmejuured kogu ülalau ulatuses pliiatsiga, võid julgelt tõmmata pliiatsi otsaga ka üle ripsmeotste, siis jääb pigment ka sinna ning tulemus on väga loomulik silmameik, millega võib probleemideta minna ka randa või trenni. Soovituslik on kasutada kajal pliiatseid, mis on tavaliselt pehmemad ning jätavad pigmendi paremini ripsmekarva külge. Võid valida ka toote, mis sisaldab suuremal hulgal vahasid. Põhiline, et oleks piisavalt pehme „süsi osa“. Selleks, et pliiatsi joon ei hakkaks määrima alumist ripsmepiiri ja limaskesta võid alumistele ripsmetele tupsutada veidike kinnituspuudrit (kogusega ole ettevaatlik, eesmärk on hoida ülaripsmetele kantud värvi alla valgumast).


Mina olen sel suvel piirdunud isegi ainult pliiatsiga ripsmete ja kulmude toonimisel. Kui naha olukord on hea ja organism on piisavalt varustatud vedelikuga ja huuled ei ole kuivad, siis piisab ju ka silmade ja kulmude (kui soovid neid nägu raamima) toonitamisest.