Salendava efektiga kleit.Foto: Aldo Luud
Ilu ja mood
23. august 2014, 13:00

TUUB: kuidas toru seljas istub? (19)

"Kas see toru peaks nüüd olema nii kleit, seelik, pluus, sall kui vöö?" imestan ma, võttes esimest korda kätte TUUBi.

Pärast pisukest pusimist peegli ees tuleb tõdeda, et just seda kõike – ja enamgi veel – ühest sallist teha saabki. Tõele au andes tuleb tunnistada, et päris kogu garderoobi, mis mul kahest torust kokku disainida õnnestus, ma kandma ei kiirusta.

Salendava efektiga kleit

Neile, kes pole oma talje täiuslikkuses just veendunud, kulub teine TUUB ära vööks. Valides omavahel sobivad värvid, saab kleidile disainida kaks-ühes vöö, mis tõmbab kõhtu sisse ja lisab riietusele põnevust. Vöö nõuab hoolikat sättimist, et voldid näeksid ilusad välja. Sellise kleidiga läheksin ma välja küll.

Sall lisab särtsu

Kui tuubi sirgu tõmban, on see umbes 80 sentimeetrit pikk ja silma järgi võiks sobida hästi kleidiks. Võtangi kõigepealt ette kleidi proovimise. Minu kahtlus osutub tõeks – kuna TUUB joonistab kehavormid teravalt välja, sobib see kleidiks eelkõige neile, kes on väga hea vormis. Võtan appi TUUBi kodulehel oleva õpetuse ja sätin ühe kleidipoole ülespoole, teise allapoole. Selgub, et see on päris hea otsus! Nii varjavad väikesed riidevoldid rammusat sööki, mis vägisi end kõhule kipub istutama.

Teisest torust (sisuliselt samasugusest kleidist) otsustan teha salli, kuigi see tundub üsna ebatõenäoline. Esialgu end peeglist silmitsedes pean tõdema, et ega selline sall just kõige parem välja ei näe. Aga siiski – kui sallihakatist natuke keerata ja sättida, hakkab asi jumet võtma ja on isegi viimaks täitsa kena.

Lemmikkomplekt – topp ja seelik

Minu jaoks kõige mugavam on TUUBi kanda seeliku ja topina. Kõhu kohal kohtudes tekitavad torud sinna turvalised riidevoldid, mis lisavad rõivastusele naiselikkust ja samas peidavad ka kõhtu ära. Kuna TUUB on piisavalt pikk, saab seeliku pikkust vastavalt tujule timmida. Liiga lühikese seeliku puhul võtab aga keskkohale ja puusale liiga palju volte koguneda, mistõttu kandja kipub tegelikust mõne kilo raskem paistma.

Kulub ära nii reisil kui ka raseduse ajal

"TUUBi plussiks on, et seda saab hea fantaasia puhul mitmel moel kanda. Näiteks kasutada topina, sallina või seljasoojendajana. Ja kui on vaja õhtul välja minna, saab sellest teha viisaka musta või punase kleidi. Ta on hädaabi idee," kiidab seni eduka pesudisainerina tuntud Tiiu Roosma oma viimast lapsukest.

Roosma leiab, et TUUBist on abi reisile minnes. "See on reisitoode. Kui kohvris pole palju ruumi, on seda jube hea kaasa võtta."

Samuti on TUUB sobilik rasedatele, sest see liibub keha järgi.

Kuid on TUUB ehk liialt liibuv ja sobib pigem neile, kes tahavad oma figuuri toonitada? "Selle on lõpuks selga pannud ka pisut korpulentsemad naised, kes esialgu ütlevad, et ei-ei, see ei jää ilus. Aga kui sellest teha normaalse pikkusega kleit või topp ja jätta riidevoldid kõhu peale, siis see tegelikult isegi peidab pekibeebit," mõtiskleb Roosma.

"See, kas venitada seda liiga pikaks kleidiks või mitte, on pigem tunde küsimus ja sõltub sellest, kuidas naine ise oma keha hindab."

Uudseid kehakatteid tehakse kahes suuruses – Twiggy size (XS/S) ja Marilyn size (S/M). "Mõistsime, et ei saa ühte suurust teha, sest päris lõpmatuseni see rõivaese ikkagi ei veni," tõdeb Roosma, kelle sõnul on tegemist mõnusa pehme kangaga.

"Tegemist on ökomaterjaliga, mis on puudutades nagu siid," lisab ta.

Tähelepanekud

+ Palju mitmesuguseid kasutusvõimalusi.

+Võtab vähe ruumi nii kapis kui kohvris.

+ Kõik kortsud lähevad kergelt välja.

+ Materjal on mõnusalt pehme ja siidine.

– Nõuab õlapaelteta rinnahoidjat ning õmblusteta pesu ja sukkpükse.

– Riidevoldid vajuvad ära ja neid tuleb aeg-ajalt sättida.