«Samas ei tee me seda ju ülepäeva ega pane sinna peale mingit veneaegset põrandalakki.» Depileerija Andra Leet arvab, et bikiinidisain ei ole inimese tervisele ohtlik.Foto: AOP
Mitmesugust
15. august 2014, 07:00

Bikiinidisain: kaval viis üllatada partnerit ja lisada endagi ellu särtsu (18)

"See on piisavalt odav ja kaval viis, kuidas üllatada oma partnerit. Tegemist on millegi sellisega, mida näed ainult sina ja su partner ning see teeb asja eriliseks," teab depileerija Andra Leet, miks on bikiinidisain menukas.

Kes veel ei tea, siis bikiinidisain tähendab bikiinipiirkonna depilatsiooni koos erikujulise lõikusega. Lisaks võib soovitud liblika, südame või mis tahes muu kujundi ka värvida ja lõpuks kaunistada veel kivikeste, litrite või sädeleva puudriga.

Kui Depilatsiooni Buduaari juhataja Andra Leedi sõnul tullakse bikiinidisaini proovima eelkõige põnevusest ja soovist oma partnerit üllatada, siis Avancia ilusalongi depileerija Natalja Mõttus usub, et bikiinidisaini proovivad naised just seepärast, et ennast ise hästi tunda.

"Pärast minu juurest ära minnes on nad õnnelikud. Samamoodi lähevad naised juuksurisse ja tunnevad end pärast hästi," tõmbab Mõttus paralleeli.

Eriti hoogsalt tärkab naiste huvi suhteliselt uudse iluprotseduuri vastu suve ja sõbrapäeva saabudes. Üsna sageli lastakse bikiinipiirkonda disainida ka mõneks isiklikuks tähtpäevaks.

"Sagedamini tehakse ainult Brasiilia bikiinivahatust, aga vahepeal soovitakse ka disaini. Just nagu käiakse juuksuri juures ja vahepeal tehakse pidulik soeng," nendib Mõttus.

Leet lisab, et tema praktika näitab, et naisi, kes üle viie kuu järjest oleksid oma bikiinipiirkonda disainida lasknud, naljalt ei leia.

Kasutatakse nii karvu kui ka hennavärvi

Mõttus leiab, et viimasel ajal pole toimunud mitte bikiinidisaini, vaid üldse enda eest hoolitsemise võidukäik.

"Koos enda eest hoolitsemisega on muutunud populaarsemaks ka Brasiilia bikiinivahatus ja disain," ütleb Mõttus ning võrdleb seda näohooldusega. Tema sõnul teevad bikiinidisaini üldjuhul aktiivsed ja sportlikud pereinimesed.

Kujundeid saab lasta bikiinipiirkonda teha nii karvadest kui ka hennavärviga, pilkupüüdvama tulemuse saamiseks võib lisada ka sädelust. Kuna karvadest midagi meisterdada on hoopis keerulisem kui värvida, siis saab sel moel vaid lihtsamaid kujundeid.

"Hea klassika on süda, liblikas, huuled. Süda on see, mis alati laineid lööb," märgib Leet.

"Ega me väga keerukaid asju tegelikult ei teegi. Inimese karvkate on ju nii erineva tihedusega. Selleks, et teha vahvat asja, peab olema nii-öelda hea materjal," tõdeb Leet.

Tegijad võrdlevad juuste toonitamisega

Lihtsama kujundi – näiteks triibu või kolmnurga – tegemiseks tuleks varuda tunnike, keerulisema kujundiga kulub aega juba rohkem.

Tulemus püsib kaunis kuni kolm nädalat, seejuures kõige kauem kestab disain, mida tehes on kasutatud karvu.

"Tulemus püsib mõne nädala, kuid mitte just kõige ideaalsemana. Aga nädal on selline raudnael," lubab Leet. Püsimist mõjutavad ka karvakasv, selle tihedus ja struktuur.

Nii Natalja Mõttus kui ka Andra Leet kinnitavad, et bikiinidisain ei kujuta tervisele mingit ohtu. Mõlemad naised võrdlevad bikiinipiirkonna karvade värvimist nii juuste kui ka ripsmete värvimisega.

"Skeptikud muidugi leiavad, et igasugune keemiline sekkumine on meie kehale ohtlik," tõdeb Leet.

"Samas me ei tee ju seda ülepäeva ega pane sinna peale mingit veneaegset põrandalakki," rõhutab ta, et kõik bikiinidisaini vahendid on välja töötanud depilatsiooniettevõtted.

Arst: maalinguid väga soovitada ei saa

Tartu ülikooli kliinikumi naha-ja suguhaiguste arsti Sirje Kauri sõnul ei saa niinimetatud ajutisi tätoveeringuid ehk maalinguid sada protsenti soovitada, sest inimesel võib nende vastu allergia tekkida.

"Et joonistust silmatorkavamaks teha, lisatakse hennale peamist juuksevärvi kemikaali – parafenüleendiamiini. Inimene aga võib selle suhtes ülitundlikuks muutuda. Kui ta näiteks mõni aeg pärast tätoveeringut läheb juukseid värvima, tekib tal väga tugev nahapõletik," toob Sirje Kaur välja bikiinipiirkonna värvimise miinuspoole.

Sama parafenüleendiamiin juuksevärvis aga tohtri sõnul nii ohtlik ei ole, sest värvile lisatav vesinik kiirendab kemikaali oksüdeerumist. See aga omakorda vähendab aine allergeensust.

"Tätoveeringutes on parafenüleendiamiini kontsentratsioon kõrgem, kontakt sellega on pikem ja tätoveerimise ajal tekitatakse nahadefekt, mis soodustab aine imendumist. Peale selle sisaldavad tätoveerimismaterjalid lahusteid ja õlisid, mis samuti värvaine imendumist soodustavad. Mida rohkem ainet imendub, seda suurem on võimalus allergia tekkeks," hoiatab naha- ja suguhaiguste arst Sirje Kaur.