ÕNNELIK PRUUTPAAR: Londonis elav ettevõtjate paar Kriss Soonik ja Kristo Käärmann vandus teineteisele igavest truudust kodumaal mereäärses Viimsi vabaõhumuuseumis. Foto: Erakogu
Inimesed
14. august 2014, 07:00

Kriss Soonik disainis endale ise pulmadeks pükskostüümi ja pesu (19)

"Ma ei näinud ennast kunagi vahukooretordi-tüüpi kleiti kandmas," tunnistab piiri taga pesumoemaailmas laineid lööv disainer Kriss Soonik, kes otsustas pühapäeval peetud pulmapeol kanda hoopis valget siidjat pükskostüümi. Pulmarüü disainis pruut koos emaga, kuid õmblemisel ta kätt külge ei pannud – et halba õnne vältida.

Pühapäeval sõudis Londonis tegutsev pesudisainer Kriss Soonik Viimsi vabaõhumuuseumis abieluranda eduka idufirma TransferWise ühe looja Kristo Käärmanniga. Erinevalt enamikust mõrsjatest ei tõmmanud Kriss selga pulmakleiti, vaid hoopis pilkupüüdva pükskostüümi.

"Teadsin kindlalt, et tuleb midagi minimalistlikku, aga loomulikult meeldivad mulle väiksed erilised elemendid ja 60ndad-70ndad on minu lemmikajastu. Nii see pükskostüüm sündis," räägib Kriss.

"Disainisime selle koostöös emaga, kuid õmblustööd ei teinud. Väidetavalt pidi see halb enne olema, kui pruut ise pulmarüü valmis õmbleb, selle jätsin oma superõmbleja Elve teha," avaldab moelooja.

Klassikalisest pruudiloorist ta siiski ei loobunud, vaid kinnitas selle oma vana-vana-vanaemalt päritud kübara külge. "Ta tõi selle oma esimeselt välisreisilt New Yorki. Ta oli siis 86aastane ja aasta oli 1970. Pikalt on see meil kodus oodanud ja pulm oli ideaalne väljund," usub Kriss.

Kostüümi all kandis ta oma loomingut, mida ta pulmapäeva puhuks oli pisut täiendanud. "Tegu oli meie klassikalise valge Silvia pitsrinnahoidjaga, millele lisasin kaunistuseks rea pärleid. Iga päev ma lausa elan nendes rinnahoidjates ja valge versioon sobis suurepäraselt selleks eriliseks päevaks," leiab vastne abielunaine.

Jah-sõna öeldi merekaldal

Pulmapeost Kriss lähemalt rääkida ei soovi, kuid tema Instagrami kontole postitatud pildid reedavad, et pruutpaar lasi abielu registreerida mere ääres, vaid mõni meeter veepiirist. Tseremoonia osana võtsid nad ette ka paadisõidu. Külaliste seas olid rahvusvaheliselt tuntuim Eesti helilooja Arvo Pärt, moedisainer Liisi Eesmaa koos filmitegijast elukaaslase Madis Ligemaga ja laulja Marten Kuningas.

Mehelemineku ajastas Kriss oma isa Riho Sooniku sünnipäeva eelsele päevale. "Isana on mul väga uhke tunne ja olen õnnelik," ütleb Riho Soonik.

"Nende uudis abiellumisest oli väga meeldiv üllatus," kinnitas tuntud korvpallimänedžer juunis Kroonikale. Väimehe kohta jagus äiapapal vaid kiidusõnu: "Mul on olnud au teda tunda viis aastat. Tegu on sümpaatse inimesega. Muidugi on kõige tähtsam see, et noored omavahel klapiksid."

Kroonika kirjutas, et Kriss võttis pulmade korraldamise ja plaanimise suuresti enda õlule, kuid isa Riho ülesandeks oli korraldada sportmänge. Instagrami fotodeltki võib näha, kuidas pruut märklaua pihta noolt lennutab.

Kriss Soonik on kuulsaim eestlasest pesudisainer. Tal on Londonis juba viis aastat omanimeline pesupood. Ajakiri Elle on tema loomingut oma ostusoovituslehekülgedel välja toonud ning ühte tema pesukomplekti kandis ajakirja FHM fotosessioonil Bondi tüdruk Berenice Marlohe.

Peigmees on ehk pruudist kuulsamgi. Kolm aastat tagasi lõi ta Taavet Hinrikusega rahvusvahelisi rahaülekandeid tegeva ettevõtte TransferWise, kellel on kontor Londonis ja Tallinnas. Firma erainvestorite ringi kuulub tuntud sariettevõtja Richard Branson ja selle omandamise vastu on väidetavalt huvi ilmutanud sotsiaalvõrgustik Facebook.