Blogid

Pühapäeval oleksin ma surma saanud (54)

LISA KOMMENTAAR

küpsis10. september 2014, 23:07
Hm,vähemalt ei olnud "kurjade nägudega tütarlapsi" ja "ahnelt läpakat vaatavaid noormehi" nagu Türil!!!Seal ei julgenud keset päevagi ju ringi liikuda,aga nüüd oli siis täiskuuvalgel(öösel!!) vaja ja julgust rattaga sõitma minna!!! Huvitav!?
Tiiger6. september 2014, 11:32
Hei, Enel ! Te kohe peate õigustama möödasõitjat. Kirjutate, nagu rattur oleks süüdi olnud, et julges õhtusel ajal teele sõitma minna. Tähtsad autojuhid ei saa seepärast isegi möödasõite teha. Möödasõitu sooritanud juht oli lihtsalt üks ülbik paljudes, kes kahjuks meie maanteedel sõidavad. Olen ka ise autojuht ja sõidan tihti maanteel linna- ja maakodu vahet. Ja teate mis ? Kui ma üritan ikka maanteel sõites hoida piirkiirust 90 ja 95 vahel, olen tihti uhkes üksinduse, sest teised lihtsalt kihutavad minust mööda 100- 110 km/h. Lisaks teevad ka väga tihti ohtlikke möödasõite. Lausa riivavas kauguses minu autost. Olen ka autos sõites sama hirmu tundnud, mida rattur üle elama pidi.
22. august 2014, 21:31
Kas mulle ainult tundub, et Katrinil on puue? Selline üsna sügav. Võlts inimene.
eneL18. august 2014, 12:54
Igaks juhuks tasuks pimedal ajal sõites lisaks helkuritele osta ka korralik esilatern. Helkureid võid ülehinnata. Kindlustust pole kindlasti küllalt ja kui ikka möödasõitu alustav juht tõepoolest ei pruugi ka helkuritega jalgratast märgata.
Ohtliku möödasõidu eest hoiatamine pigem ei aita, sest tavaliselt kui juht teeb möödasõitu, siis on ta hinnanud selle enda jaoks ohutuks. Möödasõit tehakse alati suurel kiirusel - kiirus peab olema suurem kui ees liikuval autol.
150 euri17. august 2014, 18:38
Lust manab eestlas Buduaaris ärge tehke, ärge lobisege, ärge olge nutikamad kui mina http://buduaar.ee/Article/comments/katrin-lust-emad-karudega-on-eestis-nagu-pankurid
msi17. august 2014, 16:58
"kui enda upsakus või teiste lipitsused
meid üha veenavad, et kõrgem on me koht
kui neil, kes meie sarnased.
haud põrmustab siis kõik need meelitused
ning näitab julma tõde, kes me oleme."
robert blair
mnjahh17. august 2014, 13:33
No ei piisa pimedas vaid helkuritest, ka tuled peavad põlema.
detroit17. august 2014, 02:30
"Häbenege surra enne kui olete midagi inimkonna jaoks korda saatnud" /Priit Pulleritsu aulaloeng, pöördumine esmakursuslaste poole/ ja veel üks nael Katsi kirstukaande.
A tookord piirdusin mina vist ainult Konfutsiusega
msi17. august 2014, 00:46
"ma olen korduvalt surmast mõelnud ja leidnud selle kõikidest pahedest vähima olevat."
francis bacon
kui mu mälu mind ei peta, siis meie 1. surmateemalise diskussiooni ajal Detroidiga ei olnud jutuks ainult idamaa tarkade seisukohad. emb-kumb meist tsiteeris siis ka alliksaart...
detroit16. august 2014, 23:34
Radist, otse puusalt tulistasid?
Oot...
"Oma õnne hoia, tasa, tasa
Muidu ehmub ta ja põgeneb.
Oma õnne hoia /krt, mis seal vahepeal oligi?/
Vaikne vool on suurtel jõgedel"
.
Ave Alavainu. Vist. Mulle kirjutati selline luuletus aastat 20 tagasi pulmakaardile, a ma tahaks samade sõnadega Katsi manitseda: vedasid Surma ninapidi ja hoopled sellega blogis. Surm peab seda üldiselt halvaks tooniks. /ajasin temaga ükskord juttu, samuti aastat 20 tagasi/
Jään nüüd õudusega ootama msi vastulauset surma teemal.
Radist16. august 2014, 09:03
Ei ole paremaid, halvemaid aegu. On ainult hetk, milles viibime praegu.
Mis kord on alanud, lõppu sel pole. Kestma jääb kaunis, kestma jääb kole.
(Artur Alliksaar: Aeg)
Huvitav14. august 2014, 18:45
Arvan, et oli "päris hea tunne", mul on seaduslik õigus sõita teepervel.
Imelik!, kelle juurde lähed, kui lähed, oma õigustest rääkima?
Ma isiklikult oleks sel hetkel vabatahtlikult kraavi sõitnud.
kurr14. august 2014, 12:53
katsi alias dfdf- tartlase komm oli 1 heatahtlikumaid. sa ei saanud arugi, et tgl ta kiitis sind, andis kirjavead andeks..
msi14. august 2014, 12:44
tartu kandist kostavad kuuldused, et katsi viimane väljavalitu on setu. loodame, et lõpuks ometi hakkab katsi talus ka midagi toimuma. katsi hingesugulane -ka kati nimeline- on edukalt ühendanud hobustega tegelemise ja kirjatöö. ainult iga sulasega ametlikku abiellu astumist ei taha katsile soovitada..
dfdf14. august 2014, 12:41
Tõesti jah, inimene räägib läbielatust ja siin on mingid targutajad kes kirjutavad kirjavigadeteemal 10+ rida. Krdi jobukakikari, eesotsas Tartlasega.
Rainer14. august 2014, 12:08
Mis asi see nüüd siis oli???? Või et kohe surma saanud? Optimistlikum inimene oleks vast kirjutanud "viga saanud" või "avariisse sattunud" vmi. Aga kohe surma, jah?
Ütlen ausalt, halb on lugeda sellist algtasemel kritseldust. Õhtuleht peaks enda ridadesse ikka haritumaid ajakirjanikke otsima. Kas tõesti tase ikka nii madal?
kas tõesti14. august 2014, 01:05
on lust ajakirjandust õppinud? õhtuleht võib tal lasta siin lolli mängida, kollase väljaande asi. aga tv 3 seitsmesed uudised? vaatasin eilset saadet. teisikute rubriik. reporter lustil ei tulnud piigale küsimusi esitades pähe 1-tegi ideed. kogu aeg korrutas üllatust teeseldes, et kas tõesti inimesed peavad tüdrukut sarnaseks mingi ameerika filminäitlejaga. sellise 1 ja sama küsimuse korrutamise jaoks küll pole mõtet aega ja vahendeid raisata. lust ei ole mitte ainult kõige kehvem meedias üles astuv kirjaneitsi vaid ka kõige kehvem telereporter. ameerikas selgitatakse välja iga aasta kõige kehvem film. eestis tuleks välja selgitada kõige kehvemad sulesepad ja mikrofonihoidjad..
edusammud13. august 2014, 23:38
kats on täiendanud oma fb lehte, kus ta seni kiitis ennast kui üle maailma armastatud kirjanikku. nüüd on lisandunud ka info- "katrin lust is also an International journalist"
Radist13. august 2014, 23:30
"Oli mingi hetk, kus inimesed hakkasid üksteise järel postitama sotsiaalvõrgustiku lehele pilte täiskuust," kirjutab me armas blogija. Inimesed üksteise järel? Täiskuu?
.
Tere, Tuuslar! Rõõm sind näha. Mis puutub jalgrattasõidu oskusesse, siis see ei ununevat.
rattur13. august 2014, 22:16
Ei väsi ikka meelde tuletamast, et Liiklusseaduse järgi on ratta varustuses KOHUSTUSLIKUD järgnevad elemendid:
1) helkurid
2) valge tuli ees ja punane taga (kuigi kohustuslik pimedal ajal, on mõistlik igal ajal vähemalt punast tagatuld vilkumas hoida).
http://www.mnt.ee/liiklusseadus2011/?q=node/4
Iga mõistlik inimene paneb rattaga sõites selga helkurite varustatud ja neoonvärvides riided, maanteel helkurvesti.
Ma ei tea, kas Katrin Lustil ka juhiload on, aga isegi valges on suurtel kiirustel autojuhil inimest raske märgata looduse ja päikese virr-varris.
Kui rattur ennast igal võimalikul viisil nähtavaks ei tee, polegi kedagi teist süüdistada...
Mul oli linnas rattaga sõites selline juhus, et märkasin vastutulevat ratturit viimasel hetkel, kokkupõrke hoidis ära ilmselt see, et mu rattal on ees valge tuli ning tema märkas mind seega juba päris kaugelt.
Seega ei ole sugugi suva, milline varustus su rattal on ja pole mingi väide, et sõidan ettevaatlikult ja aeglaselt ja mina ju teisi näen, kuidas siis nemad mind mitte.
Kuritegelik on liiklusesse minna mitte nõueteke vastava süiduvahendiga. Ka ratas on sõiduvahend.
Rohkem hoolivust ja tähelepanelikkust üksteise suhtes.
O n ikka lollid autojuhid13. august 2014, 20:14
Ma oleks kinni pidanud ja lust oleks head niggu andnud
B-ham13. august 2014, 19:42
Sind ikka ei tohi üksi õue lasta! Me oleme ju seda aastaid rääkinud, et õue minna ei tohi, võõraid sisse lasta ei tohi, pliiti, aknaid, terariistu jne ei näpi!
13. august 2014, 17:25
ehmatus ja hirm ei ole surmaeelne tunne.
kurr13. august 2014, 11:36
täiesti nõus oehi arvamusega.
kats kirjaldab imekaunist eestimaa loodust, mida ta kottpimedal augustiööl imetleb...read, read, sendid, sendid...oeh ütleb kokkuvõtlikult kõik olulise autori kohta ära, ilma liigseid sõnu tarvitamata.
*kirjeldab
Oh appi!13. august 2014, 10:06
No on need eestlased õelad ja targutajad. Inimene kirjutab oma läbielamisest, aga siin hakkavad kirjavigu parandama. No kas teil üldse pole südametunnistust? No juhtus selline lugu, siis tundke vähemalt kaasagi, ikkagi selline ehmatus, mida te kogu aeg peate kritiseerima?
ABC13. august 2014, 09:45
Olles nii rattur maanteedel kui ka autojuht, väidan, et autod (mitte kõik õnneks), eriti rekkad, kihutavad külje alt mööda nii, et vahel on tunne, et peaaegu riivab. Olen olnud ka samas situatsioonis, kus vastu tulevast autost kimas tagumine mööda, olime ka kolmekesi kohakuti...Õnneks oli valge aeg ja suutsin nii kraaviäärele sõita, kui võimalik.
Autojuhi poole pealt ütleks, et paljud ratturid ei hooli oma elunatukesest, eriti külamehed. Hämaras või pimedas vingerdatakse maantee ääres tumedates riietes, helkuritest ja ammugi veel tuledest pole midagi kuuldud. Iga autojuht teab, et võimatu on sellist musta kuju tee ääres näha, eriti kui vastu tuleb auto ja on tulede ümberlülitus.
Kokkuvõtteks ütleks, et palun sõitke nõuetekohase jalgrattaga, heledates riiete, veel parem turvavestiga. Seda eriti halva nähtavuse korral. Autojuhid jälle arvestagu ratturi kui kaasliiklejaga ja tehku möödasõite seal, kus kedagi nõrgemat tee ääres pole.
mari13. august 2014, 09:18
Inimesed, kes ise autoga ei sõida, ei suuda aru saada sellest, et pimedas on nähtavus oluliselt halvem. Maal on helkurvest ainuke lahendus, kõik muu ei pruugi töötada.
HELKUR--VEST OLGU SELJAS????13. august 2014, 08:55
IGAS AUTOS PEAB OLEMA HELKUR VEST,, NAGU TEE TÖÖLISEL ???
1) AGA MEIE SEADUSED ,, EI ÜTLE ,,ET RATTA MEES PEAKS SELGA TÕMBAMA
KA UUE ILUSA ,,KAUGELE NÄHTAVA --HELKUR VESTI SELGA?
SEE EI VÕTA KAUA AEGA---JA OLED NÄHTAV IGA ILMAGA JUHILE!!!
oeh13. august 2014, 08:00
Kas keegi õpetaks sellele neidisele sõnade tähendust ja lausete moodustamist? Komade kohta ei hakka isegi enam märkusi tegema, tõeline õppimisvõimetus. Lust on kritiseerinud teenindajaid, aru saamata, et tema kirjutamisoskus ning arenemisvõimetus on üksühele sarnane kõige halvema teenindaja oskustega. Kui võrrelda, siis Lusti kirjutamisreostus tekitab samasuguse tunde nagu siis, kui teenindaja toob külma prae (kui ei meeldi, ärge sööge/lugege), ajab selle sulle sülle (mis te siis istute siin/loete seda) ja siis veel nõuab pirakat jootraha (kiitust). Imelik on muidugi see, et teda avaldatakse, isegi meie meediamaastikul (ajakirjandus see küll ei ole) on Lust vaieldamatult kõige kirjaoskamatum (kahjuks ka valetaja) keksija.
Tartlane13. august 2014, 02:31
Olgu, kuidas nende kirjavigadega on, aga Perenaine on selle postituse juurde lisanud pildi, mis tõeliselt hästi juttu illustreerib. Kohe oli teine tunne lugeda. Kui lugeda ridadevahelt, siis kirjavigu nagu ei olekski. Mäeotsa embus on Perenaise loomingulisusele uue mõõtme lisanud.
fddf13. august 2014, 01:52
Polnud mingit kuuvalget ööd. 20-21.00 oli kuud juba hästi näha varahämaras õhtus. Aga mina nt kuulan sõidu ajal klappidega täiega mussi, kuuleb vähem autosi ja seeläbi peab vähem põdema.
Vilde13. august 2014, 01:20
"Ma pidin mõne päeva eest surma saama..." Pisuhänd tuli meelde...
Robi12. august 2014, 23:39
kuule....nii omavahel. ära enam kirjuta,ok?
Eestimaa Blogi12. august 2014, 23:01
Katrin, ma oleks õnnelik kui sa oma rattale tuled paneksid. Sest nii on vaja!
Eestimaa Blogi12. august 2014, 22:59
Katrin, ma oleks õnnelik kui sa oma rattale tuled paneksid! Sest just nii peabki!
detroit12. august 2014, 21:51
Kats, kui sa karusid, hunte ja tonte ei karda, võiksid pigem metsateel sõita. Kui kuu puu võras ripub ongi romantilisem.
A kui tahad tõesti surmale silma vaadata, siis Aavo Pikkuus /kunagine jalgrattur ja olümpiavõitja/ jagas kunagi vastumürki. Ta oli N-Liidu koondises "Dünamo" hingekirjas. Need olid hullkarmid mehed. Hommikuvõimlemine käis niimoodi, et hüpati kirsad jalas, kolmanda korruse aknast alla ja joosti siis linnatänaval trollidest-trammidest mööda nagu tühjadest küünidest.
Rattatrenn oli ka iga päev ja vahel juhtus tõesti mõni auto liiga lähedale sattuma. Selleks puhuks oli igaühel kuullaagri kuule kaasas. Muidugi ei pea nii spetsiifiliseks minema, võib ehituspoest väikeseid mutreid osta, M10 või M8. Kui autojuht kavatseb ilmselgelt liiga lähedalt ja põhjagaasiga mööda sõita, tuleb peotäis mutreid Suure Külvaja liigutusega auto ette õhku visata. Tulemus on siis selline, et auto sõidab metallipilve ja lendab 30-40 meetrit eemal võssa. Ükskõik, kas juhi ehmatusest või sellepärast, et esiklaasist enam läbi ei näe.
"Buk", see raketisüsteem, millega Malaisia lennuk Ukrainas alla toodi, töötab samal põhimõttel. Suur killupilv tekitatakse lennuki ette ja sinna sisse sattudes lõhub lennuk iseenda kiiruse tõttu ennast ära.
/sellest hoolimata oleks minu soovitus Katsile ikkagi mööda bandiitide radu sõita ning mitte tükkida sinna kus autod liiguvad suurel kiirusel ja hulgakaupa/
Elts12. august 2014, 21:20
Miks küll Kats pidi rattaga nagu kuutõbine sõitma minema?Ma ei teadnutki,et Katsil on ratas ja ta usub ka jumalat.))
juss12. august 2014, 21:15
Ja mida sa siis ootasid, kui sa juba pool tundi ette näed, et tuleb kaks autot, roninud siis rattalt maha kraavi, peaaegu oleksid surma saanud, kuid seda oleks saanud ennetada ju. Oh neid blondiine küll, aga pärast hea taevast vaadata, kuidas need autojuhid ikka süüdi jäävad, mis siis, et mina surnud.
Täiskuu12. august 2014, 21:10
ajab naised hulluks, mitte ainult kassid.
vikatimees12. august 2014, 20:56
Katrin millist karistust sa sooviksid sellele inimesele kes su alla oleks peaaegu ajanud? Aeglast piinarikkast, kiiret valutut ,hirmsat-selle inimese saatus on minu kätes-avalda ainult soovi oma mõtetes,või oled arg ja lepid sellega et sind tappa taheti.Niipalju võin ka öelda et liikluses ega ka mujal ei juhtu miskit niisama vaid tahtest-Sina tahtsid loouse ilu nautida teine aga samal ajal kihutada üle oma võimete.Mõtleks nüüd asju natuke selle nurga alt kui jalgrattur suudaks sõita 200 kilomeetrit tunnis ja see kiirus oleks olnud sel hetkel sees kui möödasõitu sooritati siis oleks see autojuhil võtnud pasa lahti ehk vikatimees oleks talle oma hinge õhku näkku puhund ehk oleks siis saanud juht teada mis on hirm-Selles mõttes on autojuhid ja ratturid ebavõrdses seisus-jalgratturitel on koguaeg alateadvuses hirm mis sunnib äärmisele ettevaatusele ja paluvaid mõtteis et jõuaks elusana sihtpunkti-nüüd on kaks varjanti kas tekitada see hirm autojuhtidele sellisel kujul et jalgratturitel on lubatud relva kanda,sest teadupärast liigub relvast välja kuul mis on kiirem autost ja peaks ühtlasi võrdväärsesse seisu seadma autojuhid ja ratturid.Või on mõistlik ilma hirmudeta siin ilmas läbi saada-valik on teie autojuhid.Igatahes mõte mis talletatakse nüüdsest autojuhi teadvusesse ,et ka tema elu muutub sama hapraks nagu jalgratturi võib muuta nii mõndagi.Olge mõistvad siis!
YYY:12. august 2014, 20:16
Mis mõttes Kurepalu teele,kui ohutu jalgrattatee on olemas? Kurepalu teed sõidavad need ,kes elavad sealkandis ja sedagi oma elu ohtu seades. Tee on konarlik ja kaldu ka 2 auto kõrvuti sõidu jaoks. Normaalne inimene ei roni lihtsalt sinna lõbusõitu tegema. Enestaputerrorist oled või?
mumm12. august 2014, 20:13
kust sa katrin teadsid et su ratta helkurid säravad? vaatasid neid valgusallika poolt või niisama ajad pada siin? võta alati lisa abinõud kasutusse: helkurvest, ratta tuled. vastasel juhul oled lihtsalt statistika, pole motet kedagi süüdistada kui juba laip oled...
Jah12. august 2014, 20:01
Lisan veel helkurvesti. Ega auto kiirus teine mis rattal olles. Olen kondideski kraavi hupanud kui ka helkur on.
Jumal tänatud,12. august 2014, 19:59
et ellu jäid. Nüüd saad ära õppida, et
1. Kuu on Maa kaaslane, päris pirakas taevakeha ja tema nimi kirjutatakse suure tähega.
2. Asfaldteed ei ole olemas.
3. Komadel on oma mõte, nende abil saad oma mõtteid täpsemalt väljendada. Komade kasutamine ei ole keelatud.
püha lihtsameelsus!12. august 2014, 19:44
Maanteel ja ainult helkuritega? Isegi valgustatud linnatänavail panen hilisel ajal rattal tuled põlema! Ausõna, rattatuled ei maksa sugugi nii palju, et ei jaksa neid soetada. Asfaldtee - pühade vahe, kas kirjutaja on patoloogiline düsgraafik? Kirjavahemärkidest pole mõtet rääkidagi! Ja tõesti, mida siis oleksid teinud, kui mõni rekka sust mõne napi sentimeetri pealt oleks möödunud? See külgtuul lausa imeb rataste alla!
torgu kunn12. august 2014, 19:44
Liiklusseadus § 87. Jalgrattale, tasakaaluliikurile ja pisimopeedile esitatavad nõuded.
Jalgrattal, tasakaaluliikuril ja pisimopeedil peab põlema pimeda ajal või halva nähtavuse korral sõites ees valge ja taga punane tuli.
Keegi teine pole süüd kui sa auto alla jääd.
See oli hoiatuseks12. august 2014, 19:10
oma rahva reetmise eest. Seagal on mis ta on, aga kui eestlane on nii loll, siis tõesti reeturi palk on surm!
Urrr12. august 2014, 19:03
Pimedal ajal peab tänapäeval olema tuli ees ja taga mitte helkur enam.....
mmm12. august 2014, 19:02
Pimedas sõitmiseks ei piisa helkuritest - tulesid on vaja rattale.
Pool meetrit on veel päris suur vahe. Kui sinust on rattaga sõites rekka 20 cm kauguselt mööda sõitnud, nii et tuul sind teepervelt alla pühib. Vot siis tule surmahirmust rääkima. 50 cm ja sõiduauto on eesti liikluses tavaline.
Ehh12. august 2014, 18:25
See jalgrattur ju lausa kriminaal, kiidelda veel lehes et tema kohta liiklussaedus ei kehti. Julgen arvata et enamik hukkunuist käitub samasugusel, ennast hävitaval moel
naine ja 3 poja ema12. august 2014, 17:19
minul on olnud selline hetk. aga mitte liikluses üldsegi. mind sõidutati raamil opi-tuppa ja ma reaalselt tundsin. kuidas surm hoidis mu raamist. see oli nii selge ja tajutav. see kestis vaid mõni hetk. ja ka riskantse opi ma elasin üle. ent see tunne ei lähe kunagi meelest. kõik need teised väiksed juhtumised mul on selle ühe kõrval tite-mäng.
seega. ma tean seda tunnet küll.
Marko12. august 2014, 17:07
Helkurid ja kuuvalge öö? Millal lugupeetav viimati liiklusseadusega tutvust uuendas?
tuuslar12. august 2014, 16:50
No terekest üle tüki aja! Huvitav, kus kohas Kats neid valgeid öid augustikuus veel näeb? Mina näen ainult siis, kui toas tuled põlema panen...
msi12. august 2014, 16:26
kats, pühapaeva õhtul ladusid sa hoolega kommentaaride alla miinuseid. ja kirjutasid anonüümselt 2 vastust kommentaaridele.
kl.21.25- "Lust võib samuti teha, mida tahab. Seejuures veel enda nime all. Sa ära ise plärise."
kl.21.29- "Katsi blogi - kirjutab just sellises järjekorras nagu heaks arvab. Tee endale isiklik blogi ja siis mögise."
arvata võib, et olid ärritunud olekus, vb isegi mitte päris kaine. taolises seisundis on küll ohtlik öösel jalgrattaga sõitma minna...
loodame siiski, et sa eluga riskima ei hakanud. lihtsalt näpud on veidi põhjas ja tuleb fantaasia tööle panna...