Ilu ja mood
8. august 2014, 07:00

Kreemid külmkappi

Kas sina hoiad oma kosmeetikat külmikus? Mida ja kas üldse tasub jahutada? Küllap tasub, sest üle 22 miljoni naise hoiab oma ilu- ja ka moetooteid külmkapis, selgus Euroopas läbi viidud Samsungi uuringust.

Põhjusi, miks nad seda teevad, on kaks: heaolutunne ja soov hoida oma hinnaline ilukraam värskena. Emma Hill, rahvusvaheliselt tunnustatud iluekspert, nimetab naisi, kes on oma vannitoa sisu kööki kolinud, kitchenistadeks, ning annab nõu, milliseid kosmeetikatooteid tasub hoida külmkapis ja mida tuleks jahutamast vältida.

Külmikusse sobivad naturaalsed nahahooldustooted ja kõik C-vitamiini sisaldavad iluvõided. C-vitamiini on keeruline hoida stabiilsena, loodustoodetes pole säilitusaineid ning jahedus hoiab need kaua värsked.

Silmapliiatsid ja lainerid sisaldavad lenduvaid osi, mis kaovad kiiremini soojaga, seepärast tuleb jahutamine ka neile kasuks.

Kuna näoõlid sisaldavad sageli kummelit, lavendlit jms, hoiab külmiku ühtlane jahedus väärisõlid värskena.

Küünelakid armastavad jahedat, sest mida kuumem tuba, seda paksemaks läheb lakk.

Silmakreemid, geelid ja maskid – jahutatud tooted vähendavad tursunud pundunud silmi ja võimendavad toodete toimet.

Kuuma ilmaga pole midagi paremat jalgade tursete leevendamiseks kui jahutatud jalasprei. Eriti neile, kes armastavad kanda kõrgeid kontsi. Külmas võiks hoida ka peokingade sisetaldu.

Kogu kosmeetikakotti ära külma pista

Samas leidub ka kosmeetikume, millele jahutamine kasuks ei tule. Näiteks huuleläiked ja puudrise konsistentsiga jumestuskreemid võivad külmas hoides murenema hakata.

Kui kosmeetikat hoiavad praeguse kuumalaine ajal külmkapis ehk paljud Eesti naisedki, siis uuringus osalenud naistest 1,4 miljonit hoiavad külmkapis ka oma paremaid riideid, nagu näiteks angoora- ja kašmiirvillast ning naturaalnahast tooteid. Aga ka sukkpükse ja aluspesu – taas põhjenduseks hinnaliste materjalide parem püsimine uuena.