Mitmesugust
6. august 2014, 15:45

8 nõuannet ideaalse selfie tegemiseks (4)

Hiljuti on meedia agaralt kajastanud igasuguseid selfie'sid, alates Tour de France'i fännidest lõpetades president Ilvesega.

Female First leidis 8 head nõuannet, mida järgides tuleb sinu selfie imeilus ja võrdne Kim Kardashiani omaga:

1. Säti valgust. Ühe hea selfie võtmesõnaks on hea valgus. Valgusallikas peaks olema sinu ees, natuke silmadest kõrgemal. Loomulik valgus on parim, eriti hommikune või õhtune päikesekuma. Kindlasti tasub meeles pidada, et tagantpoolt tulev valgus ei tee sinu jaoks midagi head!

2. Peeglike, peeglike seina peal. Selfie'sid tehes on peeglid sinu parimad sõbrad. Kasuta oma nutitelefonil ees asetseva kaamera funktsiooni, nii saad kontrollida täpselt, milline sa välja näed.

3. Nurk on oluline. Selle asemel, et teha lihtsalt otsepilt, katseta erinevate võttenurkadega, et enda parimaid külgi näidata. Näiteks kui hoiad kaamerat pisut allapoole kaldu, tunduvad su silmad suuremad. Aga pea meeles, et alt üles tehtud fotod ei näe mitte kunagi head välja.

4. Uus kaader. Kasuta oma kaameral sarivõtte funktsiooni, mis teeb mitu pilti järjest. Nii saad kiirelt seeria pilte, mille hulgast parim välja valida.

5. Kontrolli seljatagust. Mõnikord jäävad pildile veidrate grimassidega võõrad või mõni puu, mis tundub justkui su peast välja kasvavat. Kui selfie tegemise põhjuseks ongi mõni eriline koht, siis säti end pildi nurka, et jääks rohkem ruumi vaatele.

6. Kiirus loeb. Parimad on need kaamerad, mis teevad pilte kiire säriajaga. Kellelegi ei meeldi udused selfie'd.

7. Välk. Koleda ilma võib küll välguga paremaks võluda, aga sinu näole annab see vaid imeliku heleda jume. Kui selfie'sid teed, lülita välk välja.

8. Loomapilt. Uuringute kohaselt teeb 63% brittidest pilti ka oma loomadest (või iseendast koos loomaga). Selleks, et ükski liputav saba pildil udune ei jääks, lülita sisse pildi stabliseerimise funktsioon.