Itaalia disainerid Stefano Gabbana ja Domenico Dolce. Foto: Reuters / Scanpix
Ilu ja mood
5. august 2014, 11:13

Dolce ja Gabbana lähevad maksupettuse pärast vangi? (2)

Itaalia disainerid Domenico Dolce ja Stefano Gabbana olid maruvihased, kuna ajakiri Vanity Fair oli kirjutamas artiklit meeste maksuprobleemide kohta.

Lootuses oma nime ja head mainet päästa, ähvardasid nad lõpetada Condé Nasti korporatsiooni ajakirjadesse reklaami ostmise ning nõudsid, et ajakirja Vogue peatoimetaja Anna Wintour ei lubaks kõnealusel lool ilmuda, vahendab Page Six.

Disainerid tunnistati süüdi maksupettuses, kuna nad väidetavalt ei maksnud makse eelmisel aastal teenitud 1 biljoni dollari tulu pealt. Neile määrati karistuseks 470 miljoni dollari suurune trahv ja 18 kuud vanglakaristust.

Anonüümse allika sõnul plaanib ajakiri Vanity Fair praegu lugu itaalia diainiduo maksuprobleemide ja kohtusaaga kohta.

Kui Dolce ja Gabbana kavandatavast loost kuulsid, helistasid nad Vogue'i peatoimetajale Anna Wintourile, et too enda mõjukust kasutades ei lubaks lugu avaldada.

Allika sõnul keeldus Wintour meeste nõudmisest, kuid käis siiski vaatamas nende hiljutist moesõud Capri saarel Itaalias. Seal rääkis ta disaineritega ka näost näkku ning väidetavalt üritas veenda neid, et nad jätkaksid Condé Nasti ajakirjades reklaami ostmist.

Mitte ükski osapool ei olnud nõus juhtumit kommenteerima.