Tõnis ErilaidFoto: Kalev Lilleorg
Blogid
4. august 2014, 07:00

Kuidas ajaleht vanapoisile naist otsis

Läinud sajandi kolmekümnendatel aastatel telesarju, kus maameestele naist otsitakse, veel ei olnud. Kuid ajalehtedel oli hästi teada, et selliste võistlustega tõuseb trükiarv mühinal.

Uudisleht kuulutaski 1938. aasta augusti alul suure pealkirja all: "Vanapoiss peab abielluda saama. Aidake tal otsustada! Millise neiu ta peab kosima?".

"Ülo Suurmets tahab abielluda. Nagu tema isikukirjeldusest nähtub, on ta 36 aastat vana, teenistuselt kindlustatud, kuid kodukana puudub," jätkab ajaleht, märkides, et Ülo on gümnaasiumiharidusega, kuid erilisi vaimlisi harrastusi tal pole.

Maailmavaade on väikekodanlik ja ega ta pisikesest pummeldamisest ka ära ei ütle. Raamatuid küll loeb ja oma kahetoalise poissmehekorteri on mugavalt sisustanud.

Ülo abiellumise peavad otsustama Uudislehe lugejad ja numbrist numbrisse jälgima, kuidas võistlus nelja kaunitari – 21aastase ettekandja, 27aastase pangaametniku, 23aastase rikka pärijanna ja 34aastase lese vahel läheb.

Hääletajatele pakkus Uudisleht kopsakaid auhindu ja pani kõigile südamele: Ülo tahab abielluda veel augusti jooksul! 21. augustiks oligi naine tuhandete kirjade põhjal valitud: pangaametnik. Tema kohta öeldi: ülikoolis käinud haritud naine ja kaldub tüsenema – järelikult terve. Uudisleht pani kohe uue võistluse käima, et kolmele meheta jäänud neiule elukaaslane leida.