Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
31. juuli 2014, 11:01

EI, EMA, MA OLEN ÕNNELIK: maovähendusoperatsiooni läbinud ema nõuab seda ka oma 115 kilo kaaluvalt 19aastaselt tütrelt (14)

42aastane Suurbritanniast Essexist pärit Anna Furniss kaalus aastaid tagasi 197 kilo, kuid ta kaotas maovähendusoperatsiooni järgselt 124 kilogrammi. Nüüd üritab Anna veenda oma ülekaalulist 19aastast tütart samuti kirurgi poole pöörduma.

115 kilogrammi kaaluv Emily ei taha aga maovähendusoperatsioonist midagi kuulda ja enda sõnul võib ta olla küll paks, kuid tunneb end vähemasti õnnelikuna, vahendab Daily Mail.

"Eelmisel nädalal hakkas mu süda järjekordselt verd tilkuma ja ma kutsusin Emily söögituppa kaaluprobleemist vestlema," rääkis Anna, et tema tütar käratas talle siis, et tal ei ole aega sellel teemal rääkida ja kõndis minema.

"Emily näeb küll oma suurte pruunide silmade ja säravate tumedate juustega väga ilus välja, aga ta on kõigest 152 cm pikk ja kaalub 115 kilogrammi," on Anna mures, et tema tütar võib minna sama paksuks kui ta ise varem oli.

Anna sõnul on kaaluprobleem vaevanud nende Itaalia juurtega naisperet juba mitu põlvkonda. Naine netis, et valmistab oma perele alati koduseid ja tervislikke toite, kuid Emily ei suuda suurtele portsjonitele lihtsalt vastu panna.

"Mõned võivad küll arvata, et Emily on maovähendusoperatsiooniks liiga noor ja see kirurgiline protseduur on liiga riskantne, aga emana olen ma teda püüdnud selleks ette valmistada," rääkis Anna.

"Emily aga keeldub ja vaidleb minuga seni, kuni läheb näost siniseks. Ta väidab, et on praeguse kaalunumbriga rahul ja õnnelik. Ma usun, et ta oleks saledana veel rohkem õnnelik ja elurõõmus," usub ema.

2008. aastal tehti Annale maovähendusoperatsioon, mille käigus eemdaldati kaks kolmandikku tema maost. Lisaks lasi Anna teha ka rasvaimu.

"Nüüd, kui ma kaalun kõigest 73 kilo, ei saaks ma olla rohkem rahul ja edukam. Seega, kuidas saadakse mind süüdistada selles, et ma oma tütrele sama head elu tahan?"

Emily tunnistas väljaandele, et ta ema käib talle kaalust alla võtmisega liialt peale. "Ta ütleb, et ma oleks peenikesena õnnelikum. Ma nõustun sellega, et see oleks tervislikum, aga kas oleksin ka õnnelikum? Ma ei usu," ütles neiu.

"Erinevalt emast pole mu kaal takistanud mul midagi tegemast. Ausalt öeldes tunnen ma end praegu õnnelikumana kui ma tahtagi oskaksin. Ma õpin ämmaemandaks, mis on mu unistuste töö, ja ma olen rahuldust pakkuvas suhtes mehega, kes mind armastab. Mul on palju sõpru ja mind ei häiri see, et inimesed mulle tänaval järgi vaatavad," rääkis Emily.

Neiu tunnistas, et seni, kuni ta on endaga rahul ja õnnelik, pole emal mõtetki talle maovähendusoperatsiooni ja dieediga peale käia.

Vaata fotosid emast ja tütrest SIIT!