Andrej PejicFoto: Reuters / Scanpix
Mitmesugust
30. juuli 2014, 11:58

MEHEST NAISEKS: nüüd saan ma alasti peegli ees seistes nautida oma peegelpilti! (28)

22aastane modell Andreja – sünninimega Andrej Pejic – pöördus möödunud nädalal avalikkuse poole, tunnistades, et käis aasta alguses soovahetusoperatsioonil, kust temast sai anatoomiliselt naine. Lõpuks oli Andrej nõus oma "elupäästvast" otsusest lähemalt rääkima.

"Nüüd saan ma alasti peegli ees seista ja oma peegelpilti nautida," vahendas Daily Mail Andreja öeldut. "Need personaalsed hetked on mulle väga tähtsad."

Bosnia ja Hertsegoviinas sündinud ja Austraalias üles kasvanud Andreja unistas soovahetusoperatsioonist juba 13. aastaselt.

"Ma tundsin, et ma pean olema kas gei või hetero. Geina ma ennast ei tundnud. Ma ei teadnud kuni 13. aastaseks saamiseni, et mul on veel valikuid. Nimelt leidsin ma internetist, et maailmas on ka terve hulk transseksuaalseid inimesi," rääkis Andreja.

2010. aastal, mil Anreja oli veel Andrej, sai alguse tema edukas modellikarjäär. Kuna Ameerika on Andreja sõnul vähem "progressiivne" riik, on ta seal töötanud ainult meesmodellina. Euroopas on ta aga olnud nii nais- kui ka meesmodell.

Andreja tunnistas, et ütles oma lepingu meesmodelle värbavale agentuurile ära kaks nädalat enne operatsiooni, kuna ta ei tahtnud, et miski teda takistaks.

"Hiljuti olen ma aga käinud naismodellidega töötavas agentuuris, kus on minu naismodelliks saamisesse väga positiivselt suhtutud. See on hämmastav! Ma usun, et keegi pole varem midagi sellist teinud!"

Kuigi Andrejal pole enam peenist, siis ei ole soovahetusoperatsiooni läbi teinud naine veel kindel, kas ta soovib endale ka kunstrindu, et veel naiselikumaks saada.

Lisaks modellitööle kiikab Andreja nüüd ka näitlejakarjääri poole. Nimelt sai Andreja rolli Sofia Coppola filmis "Väike merineitsi", kus ta hakkab kehastama ühte peategelase õdedest.