Kodumaise moebrändi Tallinn Dolls uus kollektsioon. Foto: TEET MALSROOS
Ilu ja mood
23. juuli 2014, 13:39

GALERII: Tallinn Dolls esitles uut kollektsiooni! (3)

Eile õhtul tähistas Tallinn Dolls Kadrioru lossi lilleaias tootemargi 5. juubelit ja esitles uut suvist kollektsiooni. Külalised said imeilusal suveõhtul lisaks kodumaisele moele nautida ka muusikat ansamblilt I Wear* Experiment.

Juubelikollektsioon oli üles ehitatud justkui pildiseeriana ühe naise elu kõige olulisematest sündmustest – kooli lõpetamine, pulmad, karjäär, pere loomine. Tallinn Dollsi loovjuhi Mari Martini sõnul kujutas moeetendus justkui mälestusi erinevatest eluetappidest.

„Seekord oli väga paljudele erinevatele sihtgruppidele midagi suunatud – noortele, vanadele, pulmalistele, lastele. Oli hästi palju erinevaid pilte ja temaatikaid, mida kõiki ühendas Tallinn Dollsi käekiri," rääkis Martin.

Uus kollektsioon on Tallinn Dollsile omaselt naiselik ja väljapeetud. Kuigi domineerisid eri pikkuses, stiilide ja lõigetega kleidid, leidus kollektsioonis ka pükskostüüme ja rangema joonega pintsakuid.

Värvitoonid olid peamiselt heledad ja pastelsed, kuid viimase bloki glamuursed kleidid sädelesid kuldsetes ja hõbedastes toonides. Moesõud vaadanud jumestaja Reet Härmati arvates olid kollektsiooni värvid sellised, mis kaunistavad iga naist.

Nagu nukkude moeetendustel juba tavaks on, astusid ka seekord modellidena üles tavaelus hoopis mõnel teisel elualal töötavad naised. Mannekeenidena kõndisid lilleaias näiteks Liis Lemsalu, Eda-Ines Etti, Birgit Õigemeel, Karin Rask, Merle Palmiste, Janne Klooren ja Heli Veskimägi.

Modellide asemel avalikkuses tuntud inimeste kasutamist seletas Martin nii: „Dollsi joon on alati olnud see, et me olemegi loodud persoonidele, karakteritele ja päris inimestele, seetõttu need inimesed ka ühiselt kajastavad Tallinn Dollsi tüpaaži."

Martini sõnul oli siiski lava taga näha, et hoolimata näitlejate ja lauljate esinemiskogemusest oli paljudel närv sees. „Näitejad küsisid mitu korda, mis nende ülesanne on. Nad on harjunud mingit rolli kandma, aga seekord ütlesingi, et olge teie ise ja olge ilusad, sellest meile täna piisab."

Modellirollis olnud Liis Lemsalu võttis uut ülesannet pigem lõbuna. „Tähtsaim oli see, et me oleksime õnnelikud ja presenteeriks riideid hästi," rääkis ta.

Jumestaja Reet Härmati lemmikud moelaval olid pikk sinine varrukateta kleit ja Karin Raski seljas olnud õrnroosa pidulik litritega kleit, mis Härmati arvates sobiks ideaalselt glamuursele punasele vaibale.

Etendust külastanud Toomas Luhatsi lemmikuks oli pikk valge kleit, mis sobiks nii pulmadeks kui ka niisama pidulikuks ürituseks. Tema abikaasa Triin astus ka modellina üles, kuid Luhats rääkis, et koos väisatakse tihti eesti disainerite üritusi ja hoitakse kohalikul moemaailmal pilk peal.

Moepromootor Janne Klooren, kes samuti nukuliku modelli rolli võttis, tõi enda lemmikutena välja Maria Advjushko ja Merle Palmiste viimased kleidid. Eriti meeldisid talle kleitide glamuursed kangad.

„Minu garderoobis leidub nii mõnigi Tallinn Dollsi kleit ja pluus, eesti moe lippu tuleb kõrgel hoida ja tarbida kodumaist toodangut," rääkis Klooren. Juba vahetult pärast moeetenduse lõppu arvas ta, et ilmselt leiab ka mõni uue kollektsiooni ese oma tee tema riidekappi.

Ka Reet Härmat on suur Tallinn Dollsi fänn. Ta rääkis, et tema paari aasta vanune pikk kleit on kiitust kogunud nii kodu- kui ka välismaal. „Ükskord üks rootslane küsis, et kust mu kleit pärit on, tema arvates oli see väga stiilne. Eesti mood võiks olla meie uus Nokia!" arvas Härmat.

Pärast uue kollektsiooni esitlust Tallinn Dollsi tiim ei puhka. „Show'd annavad nii palju positiivset energiat tagasi. Tekib nii palju energiat, mille pinnalt midagi uut jälle luua," ütles Mari Martin.