Nii saad kokku gootisurfiliku välimuse... Foto: Splash News
Ilu ja mood
13. juuli 2014, 09:00

Uus rannatrend on sündinud! Surfikultuur + kuninganna Victoria = gootisurf

Ei, tegemist ei ole sugugi suvalise rehkendusega, gootisurf on nimelt üks selle hooaja trendidest, mis sai esialgu laialdase kõlapinna, kuid on nüüd, rannahooajal, ära unustatud.

Tõsi, tegemist ei ole nii laialdase rannatrendiga nagu seda on lillemotiiv või igihaljas madrusetriip, vaid hoopis disainer Marc Jacobsi ainulaadse ideega.

"Pealaest jalatallani valges? Kes ennast niimoodi riidesse paneb?" põhjendas Marc Jacobs moešõu järel, miks ta otsustas minna hoopis teist teed, kui ülejäänud disainerid.

Nii juhtuski, et kui enamik kevadsuviseid kollektsioone olid helgetes heledates toonides, tõi tema pool aastat tagasi moelavale modellid, kes kandsid surfipükse ja musta pitsi. Kooslust, mida hakati nimetama gootisurfiks.

Kuigi ka teised disainerid kasutasid oma kollektsioonides pitsi ja küll surfipükse, ei pannud keegi neid kokku. Küll aga piisas moe-kriitikute meelest vaid ühest kollektsioonist, et nimetada gootisurf tänavuse rannahooaja üheks omanäolisemaks (ja seda mitte sugugi halvas võtmes) trendiks.

Moekriitikud on gootisurfi kollektsiooni kirjeldanud sõnadega nagu briljantne, uuenduslik, modernne ja inspireeriv ning avaldanud lootust, et see jõuaks ka tänavamoodi.

Kuid milline siis õige gootisurf täpselt välja näeb? Omavahel tuleb julgelt kombineerida militaaristiilis jakke, musti pitspluuse, pärleid, põlvini ulatuvaid surfipükse, lillelist Hawaii mustrit ja sportlikke jalanõusid.

Tulemusest, mis võib ju kohati päris kummaline tunduda, peab peegelduma surfikultuurile omast vabadust ja Victoria-aegset ranget kinninööbitust.