Ilu ja mood
5. juuli 2014, 18:00

Nibubikiinid, soolikatrikoo ja noku-ujukad ehk Selle suve veidraim rannamood (34)

Eks igal aastal üritavad tootjad tarbijate meeli erutada kentsakate trendikaupadega. Sel aastal on disainerite fantaasiaviljad aga eriti tähelepanuväärsed.

Kui ilm nüüd tõesti suviseks läheb, siis võib randa minnes näha nii mõndagi. Nimelt troonivad veidramate trendikaupade tipus nibubikiinid ja nokuujukad. Neile pakub aga tugevat konkurentsi soolikaid paljastav ujumistrikoo, mis võib nõrganärvilistel rannas lausa südame pahaks ajada.

Lastega randa minna plaanivatele vanematele aga soovituseks nii palju, et enne rannalina mahapanekut tasub uurida, mis kõrvallinal päevitavatel inimestel seljas on, sest ilmselt tuleb muidu lastele nii mõndagi selgitada.

Noku-ujukad

Kui arvasid, et Borati trikoolaadne ihukate oli jube, siis noku-ujukad ehk ametliku nimetusega G-stringid on liiga julged vist isegi Borati jaoks. Sellest hoolimata on meeste poolstringid selle suve randade vaieldamatu hitt ning mehed üle maailma on surfipüksid nende vastu vahetanud. Ülinapid ujukad on lausa nii populaarsed, et targad ühiskonnaanalüütikud on tulnud välja uue terminiga iseloomustamaks mehi, kes selliseid pükse kannavad. Spornoseksuaalid ehk noku-ujukate toetajaskond on nimelt 21. sajandi ilueedid, uuele tasemele jõudnud metroseksusaalid, kes on oma kehast vaimustuses ja kulutavad sellele ebanormaalselt palju aega ja raha.

Kuigi kirjelduse järgi on poolstringid väga mugavad ja lasevad nahal ja kõigel muul hingata, on neil siiski ka mõni negatiivne külg. Nimelt peavad tuharalihased olema tõeliselt trimmis, sest suuresti tänu nendele püksid üldse üleval püsivadki. Samuti hoiatavad neid kandvad mehed, et istumisele tuleks eelistada seismist. Nimelt kipub istudes kogu varustus pükste vahelt välja vupsama.

Kes aga siiski arvab, et tuharalihased on tugevad ja eelistab rannas seista, siis on nokuhoidjad müügil mitmes veebipoes, sealjuures ka eBays ja Amazonis. Hinnad jäävad 2-5 dollari ehk 1,5-3,7 euro vahele.

Soolika-trikoo

Ilmselt unistab sellisest trikoost iga pühendunud meditsiinitudeng, sest väidetavalt on trikool paiknevad organid küllaltki tõetruud ning õpitu püsiks meeles ka rannas peesitades.

Trikoo autoriks on Austraalia bränd Black Milk Clothing Company ning trikoo maksab 90 Austraalia dollarit ehk umbes 62 eurot. Kuigi seda kutsutakse ka ajaloo kõige jõledamaks trikooks, on see nii populaarne, et firma veebipoes on tekkinud lausa järjekord naistest, kes soovivad paljastatud soolikatega rannas promeneerida.

Nibubikiinid

Tegelikult on nibubikiinide ametlik nimetus hoopis TaTa Top ja need on inspireeritud populaarsest liikumisest "Free the Nipple", mille eesmärk on vabastada naisenibu senisest seksuaalobjekti märgist. Nimelt on liikumise algatajad raevus, et mehed võivad palja ülakeha ja seega ka paljaste nibudega käia ringi pea igal pool, naised aga tohivad oma ülakeha paljastada vaid kodus või nudistide rannas. Ühtlasi saavad selliseid bikiine kanda need liikumist toetavad naised, kes ei julge siiski oma arvamuse näitamiseks avalikus kohas tisside välkudes ringi liikuda.

Nibubikiinid disainisid kaks Chicago feministi: Robyn Graves ja Michelle Lytle. "Inimesed satuvad nibu nähes õhinasse ainult seetõttu, et neid suunatakse mõtlema, et tegemist on millegi erilisega. Reaalsuses on tegemist rinnakoega, mille toestamiseks peab poes kõvasti raha kulutama, ja mis sind joostes tasakaalust välja viib," selgitavad autorid. Nibubikiinide loomisega loodavad naised inimesi nibudega harjutada sedavõrd, et ükski silm paljast rinda nähes enam särama ei löö.

Nibubikiinide eest küsitakse 28 dollarit ehk umbes 21 eurot, millest 5 dollarit (ca 3,7 eurot) annetatakse rinnavähiuuringuteks. Kuna nahatoone on erinevaid ja suvel kipub naiste nahatoon tänu rannas peesitamisele tumedamaks muutuma, on bikiinid saadaval kolmes värvitoonis. Tõsi, õnneks või kahjuks tuleb püksikud bikiinidele ise juurde hankida, sest vähemalt esialgu ei ole disainerid komplektiga stiililt harmoneeruvat püksipaari pidanud vajalikuks valmistada.