Foto: AOP
Ilu ja mood
5. juuli 2014, 20:00

Oranž on uus must! Kellele on ja kes võiks vana musta juurde jääda? (4)

Väidetavalt on musta värvitooni aeg otsakorral ning tema koha võtab üle oranž. Kuigi eriti põhjamaalaste garderoobis on värvid alati teretulnud, on siiski tegemist küllaltki kapriisse tooniga, millega sõprussuhte sidumisel peab olema ettevaatlik.

Seda, et oranžist saab uus must, kuulutasid moekriitikud juba pool aastat tagasi, kui moenädalatel tutvustati selle kevade ja suve kollektsioone, kus suuremalt jaolt domineeris just oranž värvitoon. Kusjuures oranž ei tee ilma sugugi mitte ainult riietel, vaid ka kosmeetikas. Viimane ongi, näiteks küünelaki näol, hea võimalus trendiga kaasas käia neil, kel pole julgust nii silmatorkavat värvitooni riideid kanda.

Üldiselt hoiavad põhjamaalased oranžist eemale kuna arvatakse, et heleda nahaga see hästi ei sobi. Tegelikult on võtmeks nahatooniga sobiva oranži nüansi leidmine.

Kõige keerulisem on oranžiga häid suhted luua heleda nahatooni ja heledate juustega inimestel. Nemad peaksid eelistama oranži heledamaid nüansse. Samuti võiks oranži värvitooni vältida selle kehaosa ümber, mida ei taha fookusesse tõsta. On ju oranžil suur eeldus silma paista ning nii võivad figuurivead tunduda tegelikust mitu korda suuremad.

Kuid millega sobib oranži värvi kombineerida?

On tõsi, et oranži kandes on see värvitoon kõige keskmes ning see ei jää kellelegi märkamatuks. Seetõttu tasub piiri pidada ning panna selga ainult üks oranž riideese. Kindlasti tuleb vältida pealaest jalatallani oranži välimust.

Hästi sobib aga seda kombineerida näiteks sinisega. Ülimalt hea näeb näiteks soojemal ajal välja oranži kleidi ja sinna peale pandud sinise teksajaki kooslus. Üldiselt on sinise ja oranži kooslus üks paremaid ja ka lihtsamini väljakantavaid. Väga korraliku ning läbimõeldud ja vähem "vaadake, ma olen nii stiilne" välimuse poole püüdlemiseks tasuks aga oranž komplekti panna millegi valgega.

Tegelikult saab oranži kombineerida väga paljude värvitoonidega. Kõik sõltub sellest, kui palju kandja tahab endale tähelepanu tõmmata ja kui julge värvikandjaga on tegemist. Väga värvilembesed võivad näiteks julgelt siduda omavahel oranži ja lilla. Vähemjulged aga proovida musta ja oranži või pruuni ja oranži kooslust.