Foto: Scanpix
Ilu ja mood
28. juuni 2014, 17:00

Michael Kors – juhtnöörid originaali või võimalikult sarnase koti leidmiseks (1)

Michael Kors on kiiresti saanud üheks armastatumaks aksessuaaridisaineriks nii laias maailmas kui ka meil. Koos ülemaailmse kuulsusega on kohe platsis ka koopiameistrid.

Kui üldiselt ostavad eestlased disainerikotte küllaltki tagasihoidlikult, siis Michael Korsi omasid näeb meiegi tänavapildis järjest enam.

Ilmselt mängib siin oma osa ka selle Ameerika luksusbrändi teistest disainerkottidest tagasihoidlikum hind ja küllaltki laiad kasutusvõimalused. Tasub siiski täpsustada, et tegelikult kannavad Eestis müüdavad kotid brändinime MICHAEL Michael Kors ehk tegemist on disaineri odavamaima kollektsiooniga. Ainult Michael Korsi nime kandvad kotid maksavad tuhandeid eurosid.

Et need on menukad ja neid ringleb turul tõesti palju, tasub ostu tehes kindel olla, et saad ka õige koti. Või kui originaali omamine pole oluline, siis vähemalt sellise koti, mis näeb võimalikult ehtne välja.

NB! Juhul, kui soovid kindlasti osta uut originaalkotti, kuid ostukoht ei tundu kuigi usaldusväärne, siis tasub alustada koti küljes oleva etiketi uurimisest. Michael Korsi sildid on alati helepruunid. Miskipärast on võltsingute sildid aga alati kas kollased, oranžid, oliivrohelised või mustad. Keerates sildi teistpidi, peaks seal olema info.

Üleval helepruunis kirjas ja trükitähtedes Michael Michael Kors;

selle all koti nimi;

all vasakul küljel tootekood ja paremal koti värv;

järgmises reas koti kirjeldus, näiteks LG SHLDR (large shoulder ehk suur õlakott);

selle all olevas reas koti materjal.

Originaalkottidel on alati kaasas hooldusjuhend ja tolmukott. Originaali tolmukott on kas kreemikat tooni siidjast, lõuendi moodi või pehmest pruunist materjalist.

VÄLISDETAILID:

Nahk peab olema kvaliteetne nii käega katsudes kui ka silmaga vaadates. Enamasti on meil müüdavad kotid tehtud saffianonahast ehk tegemist on väga paksu tugeva nahaga, mille pind on veidi krobeline.

Kulla-või hõbedatooni detailid on tehtud täismetallist ja nende viimistlus on perfektne. Värv nende pinnal ei kestenda kunagi. Kui metallile on graveeritud brändi nimi, on tulemus puhas, ühtlane ja korralikult viimistletud.

MK logol ei seisa tähed kunagi üksteisest eraldi, vaid neil on ühine sisekülg.

SISEDETAILID:

Vooder peab olema kvaliteetsest tekstiilist. Nähtavalt odav materjal viitab alati võltsingule.

Õmblused ja pisted on väga korralikud, ühtlased ja sirged.

Lukud on kvaliteetsed ja näevad kallid välja.

Kõik detailid on voodri külge õmmeldud. Voodri külge liimitud nahkdetail viitab alati võltsingule.