Valgete teksad on tänavu moes, kuid nende kandmisel tuleks silmas pidada teatud reegleid. Foto: Alamy/AOP
Ilu ja mood
21. juuni 2014, 16:00

Kurvikas figuur ja valged teksapüksid – kas see kooslus on lubatud? (42)

Valged teksad on selle suve vaieldamatu moehitt, aga mis puudutab sobivust ja istuvust, siis ilmselt ka vastuolulisim kehakate.

Valged teksad on suvekuulutajad, kuid küllap on nii mõnigi naine proovikabiinis peegli ees pidanud tõdema, et need ei näe tema jalas välja pooltki nii ilusad kui vaateaknal mannekeeni seljas.

Tõsi, valged teksad on üpriski halastamatu riideese, mis toob nähtavale väiksemagi figuurivea. Seda on aga võimalik vältida sobiva lõike ja õiges paksuses materjali valikuga.

Merjalidest tuleks eelistada veidi paksemat ehk nii-öelda päris teksakangast, sest sel on n-ö. korsetiefekt ja muudab jalad sihvakamaks. Samuti ei paista läbi selle välja kõikvõimalikud kintsudel ja istmikul olevad ebatasasused.

Oluline on ka lõige. Meeles tuleb pidada, et kandjale lisavad kõvasti kilosid nii liiga suur kui ka liiga kitsas.

Seega tuleks leida kuldne kesktee ehk püksid, mis istuvad kui valatult. Näiteks kurvikatele sobivad hästi sirge säärega või alt kergelt laienevad mudelid.

Riskantsem valik on alt kitsenevad teksad, mille puhul tuleks jälgida, et pahkluu juures jääks pükste ja naha vahele ka veidi hingamisruumi.

Kindlasti ei tohiks selliseid teksasid sobitaga liiga liibuva ülaosaga, vaid valida midagi volüümikamat.

Šikima välimuse jaoks võib taolisele pluusile panna piha markeerimiseks peale vöö. Välimust tasakaalustavad hästi ka pikad kampsunid. Eiris Teeveere