ÜHEST LAPSEST PIISAB: Nastja ei lähtu oma 6aastase tütre Jasna kasvatamisel tänapäeva trendidest, vaid väärtustab traditsioone. Foto: Erakogu
Suhted
22. juuni 2014, 10:00

Nõid Nastja: tüdrukule on parimaks eeskujuks ema (39)

"Ma ei poolda tänapäeval levinud tüdrukute kasvatamise meetodit ning pean vääraks, kui kuueaastastele õpetatakse, kuidas ennast meikida. Lapsele tuleks selgeks teha, et riided, ehted ja meikimine ei ole naise jaoks esmatähtsad asjad – elus on teisi, palju tähtsamaid väärtusi. Kõik algab kodust ja lapsele on parimaks eeskujuks tema ema," selgitab selgeltnägija Nastja ning lisab, et lapsele võiks hoopis selgeks teha, kui tähtis on tervis ja selle hoidmine.

"Näiteks meie kodus seisab kann, mille sees on roosad kvartskivid. Need hoiavad tervist ja on kasulikud nendele naistele, kes soovivad lapseootele jääda," toob ta näite. "Sellistest pisiasjadest saabki alguse lapse kasvatus ja õigete väärtuste hindamine," leiab Nastja.

Ehkki ta usub, et tüdrukutele tuleb väiksest peale selgeks teha, et välimine ilu ei ole kõikemäärav, tasub Nastja sõnul erilist tähelepanu pöörata tüdrukute juustele. Ta ei soovita neid lühikeseks lõigata, sest juuste lõikamisega kaotab inimene energiat.

Samas soovitab ta juukseid tihti kammida (kui võimalik, siis kasepuust kammiga) ja sättida juuksed alati patsi: "Juuste eest hoolitsemine annab omakorda naiselikku jõudu," selgitab Natsja.

Selgeltnägija sõnul on tüdrukute jaoks sama tähtis ka keerutamine.

"Ärge kartke, kui tüdruk end palju keerutab - see tuleb talle ainult kasuks, sest samal ajal ammutab ta energiat kosmosest ja mitmekordistab seda. Ei juhtu ka midagi hullu, kui laps peaks keerutamise käigus kukkuma," naerab Nastja.

Kolmas tähtis aspekt tüdruku kasvatamisel on õpetada talle pikkade kleitide ja seelikute kandmist.

"Minu 6aastane tütar kannab hea meelega pikki seelikuid. Inimesed räägivad, et need sobivad talle ja ta oskab neid kanda," ei ole Nastja arvates pikad seelikud üldse ebamugavad.

Nastja sõnul ei sündinud ta ise kõikide nende teadmistega, vaid omandas neid paljudest allikatest ja suheldes unenägudes oma vanavanaemaga.

"Ma ei saanud kõiki neid teadmisi emalt, pigem õpetan teda nüüd ise. Kui minu ema oli rase, seisis ta paljaste jalgadega vanaema haual ja suhtles temaga tihti. Võib-olla tulebki minu eriline side vanavanaemaga just sealt," selgitab Nastja.