Ilu ja mood
13. juuni 2014, 11:00

UUED TUULED: näitleja Mait Malmsten siirdus moeärisse (3)

Eile jõudis avalikkuse ette uue rõivabrändi WABA esimene toode - Muhu vesti mustriga valge polosärk. Brändi taga seisavad tippnäitleja Mait Malmsten ja innovaator Indrek Kaing, kes on tuntust kogunud rahvusmustrite laiadele massidele tutvustamisega.

Meeste algatusele pani õla alla ka tuntud Eesti ärinaine Kersti Toots, kes kuulates ära vastsündinud kaubamärgi Waba ideed, otsustas tiimiga liituda.

Mait Malmsteni sõnul sai idee alguse varakevadel vestlusest Indrekuga. Mõlemal on huvitavate särkide osas mõtteid ja sõpradest kunstnikke, kelle ideed tahaks avalikustamist.

“Inimestele rahvuslike mustrite tutvustamine tekitab ühiskonnas suurema sidususe ja see on väärt, et selle nimel seljad kokku panna."

Avalöögiks valiski Waba bränd Muhu särgi. "Need konkreetsed särgid on praktilised: tahtsin ka ise kanda seda ilusat ja tuntud värvikombinatsiooni, mis lambavillasena olnuks suvel liiga kuum.

Innovatiivse erilahendusena on uue netipoe avamisel kasutusel kõige moodsam Fits.me virtuaalne proovikabiin, mille eksklusiivseks avatariks on Jan Uuspõld. Särgi ideele on andnud oma õnnistuse nii Eesti Rahva Muuseum kui ka Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit.