Rauno MärksFoto: Ardo Kaljuvee / Kroonika Scanpix
Mitmesugust
13. juuni 2014, 10:50

Rauno Märks ja Alari Kivisaar läksid täiesti raksu (129)

Läinud nädala Kroonikas pihtis Rauno Märks (38) oma tunnetest seoses töökaotusega raadio Sky Plus hommikuprogrammis.

Märksi intervjuu ajas selle ilmumispäeva hommikul reedel otse-eetris omakorda harja lausa tulipunaseks kanali hommikuprogrammi juhil Alari Kivisaarel (47), kirjutab Kroonika.



«Jutt käib laias laastus ühe ja sama asja ümber: miks ta pidi hommikuprogrammist lahkuma,» teatas Kivisaar. «Üks suur «miks» ja «miks» ja «miks» käib üle kogu maailma. Miljon miksi käib väsimatult üle kogu maailma. Loomulikult on olemas kenake hulk inimesi, kes päris täpselt teavad, miks. Mina nende hulgas. Vastasel juhul ei oleks ma sellele otsusele alla kirjutanud.»



Kivisaar lisas, et ta ei tahaks enam Märksi lahkumist rohkem puudutada, kuid kuna ka teda on Kroonika loos puudutatud, ta... siiski ütleb veel! «Kõige suurem «miks» on Rauno enda peas ja see ongi kõige suurem probleem. Ta on enam-vähem vist ainus, kes üldse midagi aru ei saa. Ta on oma mõttekäikudega jõudnud isegi nii kaugele, et äkki see oli minu korraldatud, et püha graal käest ei libiseks – ehk siis Kroonika auhind käest ei libiseks... Ta lisab ise ka, et äkki kuulub see teema ulmevaldkonda. Tahaks ise ka seda loota.»



Miks Märks siis arvab, et tema asendamise taga Kristjan Hirmoga võis olla Kivisaare karvane käsi? «Kivisaare vihjetest võis aru saada, et midagi häiris teda,» meenutab Märks omakorda. «Ehk häiris teda minu ülikoolis käimine? Ta arvas, et seoses sellega mul ei ole piisavalt aega saatega tegeleda. Mulle tundus, et ta lootis, et ma jätan kooli pooleli või põrun. Tundus, et teda häirib, et mina omandan kõrghariduse. Võib-olla ma sain valesti aru?» Kivisaarel endal jäi omal ajal ülikool pooleli.



Märks võtab uuesti kokku ka nende varasema koostöö: «Mind häiris ka mentaliteet, et üks on saates staar ja ülejäänud orjad. Seda püüdis Kivisaar pidevalt mõista anda. Mingil hetkel viskas see suhtumine mul ära.»