Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
10. juuni 2014, 17:03

75 aastat abielus olnud paar annab suhtenõu: vaielge palju, aga siis suudelge ja leppige ära! (8)

Suurbritanniast pärit Joseph (98) ja Sally Littlewood (99) kohtusid esimest korda 81 aastat tagasi. Praeguseks on paar olnud abielus 75 aastat ja nad armastavad teineteist siiani kogu südamest.

"Vaielge! Vaielge palju, aga ärge unustage sellest üle saada," ütles proua Littlewood kui Daily Mail palus vanapaaril avaldada mõni oma pika abielu saladus.

Kuigi vaidlemine võib mõne paari jaoks tunduda vastuoluline, siis Sallyt ja Josephit on see koos hoidnud juba 81 aastat. Ja isegi nüüd, oma sajanda juubeli eel, pole nad lakanud teineteisega vaidlemast.

"Inimesed ikka vaidlevad," ütles proua Littlewood. "Ka meie oleme 75 aasta jooksul tohutult palju vaielnud, aga lahendus seisneb edasi liikumises. Vaidluse pärast toppama jäämine pole seda väärt."

"Tänapäeva lapsed kolivad liiga kiiresti kokku, teadmata, mida nad teineteiselt ootavad. Kui sa kellegagi kokku kolid või abiellud, pead sa kindlalt teadma, et sa teda ka armastad," rääkis proua Littlewood, et tänapäeval kiputakse abielusid lahutama, sest pulmad on peetud mõtlemata ja kiiruga.

Sally ja Joseph Littlewood kohtusid 1933. aastal, mil Suurbritannia troonil oli veel kuningas George V, Saksmaal kogus võimu Adolf Hitler ja kinopubliku meelt lahutas eriefektidega rikastatud "King Kong".

Paar kohtus esimest korda kohalikul tantsuõhtul, kui Joseph Sallyt tantsule palus ja hiljem romantilisele jalutuskäigule viis ning talle Marsi šokolaadi ostis. Nähtavasti osutus šokolaadibatoon tema parimaks investeeringuks.

Alanud II maailmasõda lahutas aga paari kuueks aastaks, sest Joseph saadeti rindele. Kuigi paar ei näinud üksteist nende aastate jooksul kordagi, siis pidasid armunud siiski regulaarselt kirjavahetust. Pärast taaskohtumist pole Joseph ja Sally enam üksteisest eemal olnud.

Josephil ja Sallyl on kaks last Wyn (68) ja Terence (66), kaks kasulapselast ja kaheaastane kasulapselapselaps.

Vaata fotosid vanapaarist SIIT!