STAARIDE LEMMIKUD: Louis Vuitton Keepall ca 1300 € (Justin Theroux) ja Louis Vuitton Neverfull ca 1000 € (Reese Wither-spoon pildil). Foto: Corbis/AOP
Ilu ja mood
7. juuni 2014, 11:30

Unusta kilekotid ja pakiruum! Võta asjad väljasõiduks stiilselt kaasa! (2)

Reisimise ja nädalavahetuse väljasõitude aeg on käes. Peale selle, mida kaasa pakkida, on tihti suuremakski mureks see, kuhu asjad panna, sest paari riidehilbu ja hambaharja pärast on totter suurt kohvrit kaasa tassida.

Et alati ei pruugi reisid olla nädalapikkused, vaid sageli piirduvad vaid paari päevaga, on kasulik soetada niinimetatud weekend bag ehk lühemateks väljasõitudeks mõeldud reisikott.

Sellised kotid on just viimastel aastatel saanud väga populaarseks ja tõrjunud jõudsalt välja naiste seas levinud kombe panna suuremate käekottide õmblused proovile või meeste puhul visata puhas sokipaar ja paar T-särki lihtsalt auto pakiruumi.

Oma osa väljasõidukottide menu kasvus on kindlasti ka eksklusiivsetel moemajadel, seejuures just Louis Vuittonil, kelle ikoonkottide kollektsioonis on päris mitu sellist, mida kogu maailmas kiidetakse kui parimaid lühireisideks või pardapagasiks sobilikke. Õnneks ei piirdu valik poodides tuhandetesse eurodesse ulatuvate LV sumadanidega, vaid neid on saada igas hinnaklassis.

Pikk rihm ja kerge kaal

Reisikotti ostes tuleks silmas pidada mitut asja. Kui sa ei plaani just iga reisihooaega uue kotiga alustada, tuleks hoida ennast eemale kõikvõimalikest moeröögatustest ja püsida küllaltki konservatiivsel lainel. Samas, kui sulle on eluaeg roosa värv meeldinud ja oled kindel, et ei vaheta seda järgmisel aastal hoopis kollase vastu, võid rahuliku südamega osta endale just seda värvi väljasõidukoti. Muul juhul on aga kindla peale minek mustad, pruunid, kreemikad ja beežid toonid.

Kindlasti tuleks tähelepanu pöörata sellele, et kotti oleks mugav käes kanda ja sel oleks ka pikem rihm: juhuks, kui seda enam käes kanda ei jaksa. Selleks, et koti mugavuses veenduda, ei piisa poes proovitud 10 minutist, vaid kindlasti tasuks selle sumadani kohta internetist lisa uurida. Tihti võivad poes mugavana tundunud peened rihmad hakata õlga või kätte soonima või on jämedam sang kinnihoidmiseks ikkagi ebamugav. Kui sa pole just raskejõustiklane, tasub soetada kaalult kerge kott. Vastasel juhul tuleb reisile kaasa pakkida veel ka soomlaste õllekäru, millega kotti punktist A punkti B veeretada.

Järgnevalt aga ülevaade lühireisidele sobivatest sumadanidest.

Mida lühireisiks kaasa pakkida?

Loomulikult oleneb koti sisu sellest, kuhu minna. Kui kavatsed maale vanaema juurde minekuks pakkida kaasa samad asjad, mis linnapuhkuseks Londonisse, oled täiesti valel teel.

Kuldreegel on mõelda esmalt sellele, mis sihtkohas ees ootab. Kui plaanis on veeta aega looduses, võid kontsaga kingad ja peened kleidid koju jätta. Samas, kui tead suurlinna minnes, et turistiatraktsioonide kõrval plaanid õhtul ka välja minna, tasub sellised kingad ikkagi kaasa võtta. Kui aga pidutsemist plaanis pole, siis vaevalt sa hommikul linna uudistama minnes otsustad trendikuse mõttes oma 10sentimeetrise kontsaga kingad jalga lükata.

Vanaema juurde/loodusesse/road-tripile sõpradega jne paki kaasa: lühikesed teksašortsid, pikk kardigan, pusa, slip-on-tüüpi tossud, sandaalid, bikiinid, pikad püksid, T-särk, suvine topp ja jakk.

Nädalavahetuseks suurlinnas/romantiliseks nädalalõpuks võta ühes: pahkluuteksad, õuetuhvlid (või mõned muud väga mugavad, ent stiilsed jalanõud), õhukene topp/pluus, grossbody tüüpi kott, kontsaga kingad, korralikum kleit, väike ridikül, silmapaistev ehe, jakk/bleiser, mis sobib nii päeval muuseumi kui ka õhtul välja minnes.