Väike moeajakiri
6. juuni 2014, 15:51

Kraeääred ilusaks!

Minu vaieldamatu lemmikriideese on üks hea lihtne kraega pluus. Minu garderoob oleks absoluutselt poolik, kui seal ei oleks mu valget varrukateta pluusi. Olen seda kandnud nii pidulikel üritusel, sünnipäevapidudel kui niisama täiesti tavalistel päevadel – see on lihtsalt nii mitmekülgne!

Kuigi öeldakse, et lihtsuses peitub võlu, siis selleks, et kogu pluusi võlu välja tuua, olen leidnud igasuguseid viise, kuidas seda põnevamaks muuta. Peamiselt tähendab see seda, et kaunistan oma pluusi krae mõne prossi, kaelakee või lipsukesega.

Üks minu lemmikkomplekte on kanda pluusi koos silmapaistva prossiga. Teine variant on panna kaks eraldi prossikest kummassegi kraeäärde. Kolmandaks – kraeotsi ühendav ketiga pross. Loomulikult on ka palju kaelakeesid, mis sobituvad ilusti just krae äärde ja annavad riietusele lisasärtsu.

Just hiljuti, ERKI moeshow'd külastades valisin kraed kaunistama hoopis minu vintage-seelikuga hästi sobiva suure lille. Sarja „Seks ja linn" fännid mäletavad, et peategelane Carrie kandis tihti enda riietuse lõbusamaks muutmiseks sarnaseid lillekesi. Otsustasin siis minagi ühe vahva Carrie-hetke kasuks!

 

Osavamad teist võivad aga hoopis kätte võtta niidi ja nõela ning enda pluusikrae jäädavalt ära kaunistada. Paar aastat tagasi õmblesin ühe kaltsukast ostetud pluusi kraele väikesed pärlid ja siiamaani leian, et see on üks mu ilusamaid isetegemise projekte üldse. Loomulikult ei pea asja ette võtma nii suurejooneliselt kui mina, kasvõi paar pärlit või kivikest annab juba lisaefekti.

 

Sellised pluusid on oi-kui-kantavad nii suvel kui talvel ning sekka ka sügisel ja kevadel, seega soovitan kõikidel vaadata oma kappi ja mõelda, kas äkki mõni kulunud T-särk ei vajaks väljavahetamist ühe mitmekülge kraega pluusi vastu?