Foto: AOP
Ilu ja mood
2. juuni 2014, 10:00

Loe, miks tasub enne küünesalongi minekut kätele päikesekaitsekreemi määrida!

See, et liigne maniküüriarmastus suure tõenäosusega nahaväki ikka ei tekita on teadlaste poolt juba välja selgitatud. Nüüd soovitavad nad naistel aga tungivalt siiski enne küünesalongi minekut päikesekaitsekreemi kasutada.

Mõni aeg tagasi tulid teadlased välja pommuudisega - geelküünte lembus võib tekitada nahavähki. Siiski lükati hiljem see ümber ja lohutati, et vähi saamiseks tuleks käia küünehoolduses iga nädal 250 aastat järjest, kirjutab Huffington Post.

Nüüd on aga Georgia Regents'i Ülikooli teadurid võtnud käsile ja hakanud uurima salongides geelküünte kuivatamiseks kasutatavaid UV-lampe. Seda tehes avastati, et lampidest eraldub tegelikult suurem kiirgusintenviisus kui seni arvatud.

Kuigi ka sellisel juhul on vähkihaigestumise risk väike, soovitatakse siiski ettevaatlik olla ja pigem karta kui kahetseda. Seetõttu peakski teadurite sõnul naised enne salongiminekut välja uurima, kas sealsed geelküünte kuivatamiseks mõeldud masinad on LED-lampide või UV-lampidega. Viimaste puhul tuleks kätele määrida päikesekaitsekreemi. Et UV-kiirgusega kokkupuude võimalikult väike oleks soovitatakse lisaks ka aeg-ajalt asendada geelküüned tavalise maniküüriga.