Foto: Erakogu
Blogid
28. mai 2014, 17:40

Inimesed, mida te vingute! Valimistulemus oli ju meie endi kätes (87)

Mulle tuuakse pidevalt etteheiteks, kuidas ma iga asja üle vingun ja vigisen, aga oma enese vingumist ei pane muidugi keegi tähele!

Uskumatu, kus läks siis klapperjaht lahti pärast seekordseid eurovalimisi. Kisendas nii meedia kui tavainimene. Kuidas on võimalik, et Yana Toom osutus valituks?!? Kuidas on võimalik, et Keskerakond sai nii palju hääli. Kuidas on võimalik, kuidas on võimalik karjuvad kõik veel siiamaani käed taeva poole. Venemeelne tulemus...jne. jne. on sõnad, mis käivad paljude jutust läbi.

Eestlane vingub valimistulemuse üle, saamata aru, et valimistulemuse loome ju meie ise.

Seetõttu jäi mulle arusaamatuks, kui kuulsin sel nädalal tuttavaid rääkimas a la miks küll see või teine võitis. Aga kui küsida härradelt ja prouadelt, kas nad ise käisid valimas, siis on suu kuuma kartulit täis.

Minu meelest pole mitte Yana Toomi saadud häälte arv šokeeriv, vaid hoopis see, kui vähe eestlasi seekord valimas käis.

Ja kui valimas mitte käia, siis ei ole mõtet vinguda ka tulemuse üle. Venelaste ees võtan ses osas mütsi maha- nad valivad! Käivad ja kostavad enda eest. Valimistulemus Tallinnas on ju alati venelaste seas lausa tipus.

Eestlane ajab nina püsti nii, et vihm sisse sajab. Vingub tulemuse üle, aga nii palju energiat ei ole, et valimistel ise kaasa lüüa.

Tuletan veelkord meelde, et eurovalimistel osales seekord vaid 36.44 protsenti valijatest, mida on üle seitsme protsendi vähem kui eelmisel korral. See häbiväärselt madal protsent näitab selgelt, et huvi ühiskonnas kaasa rääkida meil praktiliselt puudub. Samas pärast valimisi häält tõsta on kõigil jaksu. Kui panna see vingumisele kuluv eestlase energia tegudesse, oleks meie riik hoopis teist nägu!