Neoseksuaal ehk mees, kes hoolitseb enda eest, kuid ei karda kätte võtta ka haamrit.Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
13. mai 2014, 13:25

Uus "liik" mehi − neoseksuaalid! (19)

Unustage metroseksuaalid, käes on neoseksuaalide ajastu − mehed, kes hoolitsevad enda eest, kuid ei karda kätte võtta ka haamrit.

Sotsiaaldemograaf Bernard Salt selgitab, et neoseksuaal on mees, kes partneri suhtes hooliv ja tundeline, kuid ei kaota samas mehelikkust. Tema füüsiline vorm on hea, tal on mõnus huumorimeel ning oskab ka asju parandada.

Salti sõnul soovivad naised samuti nn trofeeabikaasat: "Mehed teevad põhimõtteliselt kõike, mida vaja, et jõuda sinna, kuhu soovivad, mis enamasti tähendab naistele meeldimist. Üritame pidevalt vastata turu nõudmisele, nii et nüüd näeme meheliku mehe naasmist, ilma et ta oleks liiga macho."

Neoseksuaalsed mehed ei pelga ühtlasi ka iluoperatsioone ning enda eest hoolitsemist. Kui vanasti oli botox peamiselt naiste pärusmaa, silub kortse ka aina enam meesterahvaid eri ameteist, kirjutab Body+Soul.

Salt lisab, et neoseksuaalsel mehel on jätkuvalt ka metroseksuaalse mehe jooni, kuna mehed tunnevad enda eest hoolitsemise vastu rohkem huvi ja neile pole vastu idee, et teenivad naisest rohkem, nagu ka haritud naised ei tee suurt numbrit sellest, kui mees vähem teenib. "Naised muudavad oma ootusi, mehed muudavad oma käitumist," lisab ta.