Foto on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Inimesed
8. mai 2014, 09:42

Ema on hädas tütrega, kes tahab ainult roosasid asju (18)

Suubritanniast pärit pereema Angela rääkis, et ta peab oma 10-aastase tütrega palju vaeva nägema, sest too keeldub kandmast riideid ja põlgab ära asjad, mis pole roosat värvi.

Angela selgitas Daily Mailile, et kui ta oli parasjagu poes ja vaatas listist, mida ta Sophiele laagrisse kaasa ostma pidi, siis märkas ta käsitsi kirjutatud pisikest märkust, kus seisis: „Emme, mida iganes sa ka ei ostaks, veendu, et see oleks roosa!!!!"

Angela tegi kõik, et oma tütre soov täita ja ladus ostukorvi roosa tõrviku, roosad matkasaapad ja roosa ujumismütsi ja hakkas mööda supermarketit roosasid saapapaelu otsima.

Ettevalmistuskoolide Liidu liige Hannah Websteri sõnul mõjub tüdrukute puhul ainult roosa värvi kasutamine ja poiste puhul sinise värvi eelistamine hävitavalt, sest see paneb lapsed kindlasse rolli.

„Kui me seome sooga kindla värvi, paneb see lapsi ka kõiki teisi asju sugude järgi määrama. Tulemuseks võib olla see, et tüdrukud ja poisid loevad erinevaid raamatuid, mängivad erinevate mänguasjadega, õpivad erinevaid erialasid, valivad erinevad ametid, täidavad erinevat rolli tulevases pereelus ja abielus ning lisaks hinnatakse neid ühiskonnas erinevalt," rääkis Webster.

Angela sõnul ei tea Webster lihtsalt tema tütrest midagi ja ütleb, et Sophie on iseteadlik, keskendunud ja otsusekindel noor daam, kelle jaoks on roosa värv jõuline ja siiras ning kirjeldab tema enda ideid ja identiteeti.

„Oli võimalus, et Sophiest saab poisilik tütarlaps, sest tal on kolm venda. Siiski pole lasknud Sophie end poistest mõjutada ja tema roosa värvi armastus on jäänud vankumatuks," tunnistas Angela. „Ja miks ei peaks? Ta on ju siiski tüdruk!"