.Foto: AOP
Ilu ja mood
6. mai 2014, 13:40

7 nippi, kuidas garderoobis kevadpuhastust teha

Just praegu on paras aeg riidekapis korralik kevadpuhastus ette võtta. Et asi lihtsamalt läheks võiks järgida mõnda nippi.

Su kapp ajab üle, sa ei leia sealt midagi üles, kuid ometigi pole sul mitte midagi selga panna. Tundub tuttav? Sellisel juhul on just Sinul vaja ette võtta riidekapi kevadine suurpuhastus, kirjutab Expressen.

Suurpuhastus läheb kiiremini, kui järgid neid nippe:

1. Tee oma kapp riietest täiesti tühjaks. Viska ära kõik katkised riided. Kui kapp on tühi, siis tõmba selle sisemus tolmuimejaga üle.

2. Jaga riided kolme hunnikusse: hoian alles, müün maha ja kannan praegu. Ole karm. Kui sa pole mõnda asja kuus kuud kapist välja võtnud, siis müü see maha.

3. "Hoian alles" kuhi peaks koosnema riietest, mida sa kindlalt veel kanda kavatsed. Näiteks talveriided või siis riided, mida sul ei tule väga tihti selga panna.

4. Jälgi, et "hoian alles" hunnikus olevad riided oleksid puhtad, terved ja korralikult kokku pandud. Pane nad kasti ja vii keldrisse, garaaži või lükka voodi alla. Kindlasti ära pane neid kappi tagasi!

5. Koosta kuulutused nende riiete kohta, mis sa tahad maha müüa. Sa ei kujuta ettegi, kui palju sa võid nende müügiga teenida!

6. Need riided, mida sa kannad, aseta korralikult kappi. Jälgi, et kõik püksid, seelikud, pluusid jne oleksid koos ja mitte segamini. Nii leiad kiiremini asjad üles ja sul on oma riietest parem ülevaade.

7. Jälgi, et kõik riidepuud oleksid ühte pidi. Kui sa oled mõnda riiet kandnud, siis keera riidepuu teistpidi. Nii saad ülevaate asjadest, mida sa kannad ja mida mitte. Kuue kuu möödudes võid nendel puudel olevad riided, mida pole ümber pööratud, kapist välja võtta ja maha müüa või siis hoiule panna.