Platvormiga õuesussid: Mango 79,99 €
Ilu ja mood
22. märts 2014, 18:00

Tere tulemast kevadisse aksessuaaridžunglisse!

Vihje ellujäämiseks: vali aksessuaarid, mis kõnetavad just sind!

Aksessuaaride puhul on oluline valida sellised, mis sobivad just sinu elustiili ja isikupäraga. Vastasel juhul jäävad nad lihtsalt kappi seisma ja pikendavad mõttetute ostude nimekirja.

Sarnaselt rõivatrendidega on ka aksessuaarimaailmas ehk kingade, kottide, ehete, peakatete jne valik sel hooajal väga lai ning kogu selle virvarri sisse eksimine küllaltki lihtne.

Nipp selle vältimiseks on aga lihtne – tuleb enda suhtes aus olla.

Reaalsus on see, et kuigi meil aeg-ajalt käib mõte muuta ennast kas naiselikumaks või trendikamaks, juhtub ikka nii, et seda eesmärki täitma mõeldud riided ja aksessuaarid ei leia kunagi erilist kasutust. Eriti siis, kui kandja tõesti mitte kunagi varem taolist stiili harrastanud pole.

Tänavused aksessuaarid koonduvad märksõnade alla kunstipärane, sportlik, maskuliinne, eksootiline ja sofistikeeritud.

Kõikidesse nendesse kategooriatesse kuuluvad aksessuaarid on ühtmoodi moekad. Tõsi, näiteks maskuliinsesse ja kunstipärasesse kategooriasse kuuluvad asjad nõuavad kandjalt veidi rasvasemat hundirinda kui teised.

Et asi selgem ja igaüks just enda garderoobist puuduoleva aksessuaari üles leiaks, on need jaotatud eri kategooriatesse.

Jalanõud

Sel hooajal võib kõrged kontsad rahuliku südamega kappi jätta, sest madalad kingad on kõige trendikam valik. Eriline fookus on just sportlikel jalanõudel ja Skandinaavias juba aastakümneid armastatud sporditossud igapäevariietuse juurde on saanud globaalseks trendiks. Trendikad on ka tennisemoodi jalanõud ja korvpalluritossudest inspiratsiooni saanud jalavarjud.

Tõelised moegurmaanid saavad oma stiiliisu rahuldada kingadega, mis meenutavad pigem meeste kui naiste jalavarje ning niinimetatud õuetuhvlitega.

Kes tahab aga ennast tõeliselt proovile panna ega karda pilke, peaks hankima endale 90ndate aastate ülimenukad väljalõigetega roomiktaldadega saabaskingad.

Kontsakingad olgu sel hooajal aga iseloomuga. Näidaku seda siis veidi kõver konts või põnev muster. Rääkides kontkingadest, siis sel hooajal on tõelise comebacki teinud jalgalükatavad ilma kannaosata kingad. Populaarsed on ka metallikaläikega stiletod ja kõik kingamudelid, millel on all platvormtald.

Soojemate ilmade tulekul on aga kõige moekamad niinimetatud birkenstockid ehk sandaalid, mis meenutavad vägisi ortopeedilisi jalanõusid.

Ehted

Ehtemaailmas on trenditoodete hulka tõusnud pärlid. Kuid meeles peab pidama seda, et pärlid peavad olema suuremad kui elu ja kasutatud mitte kõige klassikalisemas võtmes.

Ilma teevad ka suured veidi lapsikuna tunduvad käevõrud ja kaelakeed. Tähtis koht on ka kullal, hõbedal ja plastil.

Kõrvarõngad on sel hooajal rännanud klassikaliselt tuntud kõrvarõngastest veidi eemale ning trendikad on eelkõige veidi veidravõitu kõrvarõngad ja tervet kõrva katvat ehted.

Peaehetest on eriti populaarseks saanud suured peavõrud. Tõsi, ka see on trend, mille järgimist peab hoolega kaaluma, sest tõenäosus, et kui tegemist pole päris sinu stiiliga, jääb peaehe lihtsalt seisma.

Täpset reeglit, millist joont järgida, pole – ühtmoodi moodsad on nii minimalistlikud kui ka väga massiivsed ehted, mis omakorda on hea võimalus leida just enda stiili ja maitsega sobivaid ehteid.

Kotid

Kottidest on sel hooajal kõige trendikamas seljakotid. Tõsi, tegemist on tõeliste moefännide aksessuaariga ning ilmselt iga koolieast väljakasvanu endale seljakotti õlale hiivata ei taha.

Ühtviisi moekad on aga ka miniatuursete mõõtmetega kotid, pealt nööriga kokku tõmmatavad niinimetatud ämberkotid ja ridikülid.

Daamid aga saavad oma kotikollektsiooni täiendada väga struktureeritud vormiga kottidega, mis on otsekui neile mõeldud.

Üldiselt võiks kevadine kott olla pastelses värvitoonis, miniatuursete mõõtmetega ja küllaltki minimalistliku disainiga.

Boheemlaslikku stiili eelistajate trendimeeli paitavad sel hooajal aga ilmselt kõige rohkem narmastega kotid, olgu need mõeldud käes, seljas või õlal kandmiseks.

Moelavadel teeb ilma aga veel ka küllaltki mänguline trend – raamatu-, plasku-, mänguasja- jms kujulised kotid. Kahjuks on see trend jäänud hetkel siiski vaid disaineribrändide kollektsioonidesse ning hinnad küündivad tihti tuhandete eurodeni.