– värske puuvili sisaldab rohkem vitamiine ja palju vähem suhkrut kui mahl. Lisaks tekitab ühe apelsini söömine parema täiskõhutunde kui klaas apelsinimahla.
– täiskõhutunde tekkimine võtab umbes 20 minutit aega. Rahulikult süües suudad aru saada, millal kõht on täis, enne kui liiga palju sööd.
– lisaks mõtlemisele, mida sööd, on oluline ka märgata, kuidas toit on valmistatud ning mida juurde võtad. Restoranitoit on sageli tehtud rasvaste õlide ja võiga. Kastmed on palju rasvarikkamad, kui sa arvata oskad. Tellides palu kaste panna toidu kõrvale, mitte see peale valada.
– teelusikatäis võid ja teelusikatäis õli sisaldavad ühepalju kaloreid. Oliiviõli on küll kasulikum kui või, kuid kaalulangetamise puhul on oluline jälgida, et sa ei tarbiks liiga palju kaloreid.
– kui jood vett liiga vähe, kuivab keha ära. Sellisel juhul suureneb ka risk, et ajad janu ja magusaisu segamini.
– ei ole mõtet eesmärkides üle pingutada. Kiida ennast ning ole rõõmus kilode üle, mis oled kaotanud, mitte ära muretse nende üle, mida sa veel kaotanud ei ole.
– kui treenid palju, ei anna see põhjust palju süüa. Enamikul juhtudel ei kuluta sa treeninguga sama palju kaloreid, kui pärast söögiga tarbid. Seepärast ei anna see ka soovitud kaalulangust.
– 25-40 protsenti päeva kalorite hulgast peaks tulema rasvast. Õiges koguses rasva söömine on vajalik, et keha normaalselt toimiks.
– süüa vähem kui 1200 kalorit päevas on liiga vähe. Sellisel juhul on suur risk, et keha läheb üle säästurežiimile ning kehakaal ei lange.
– toidukorra asendamine valgujoogiga sobib vahel harva. Kehale on kõige parem siiski tavaline toit. Lisaks tekib sööki närides parem täiskõhutunne.
Kommentaarid (0)