Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Naine
26. veebruar 2014, 10:29

Kas naised peaks rinnahoidjat kandma vaid moepärast?

Seksikas lipsukestega push-up rinnahoidja võib välja näha ilus, aga ilmselt on see nii ebamugav, et sa ei jõua selle seljast võtmist ära oodata. Psychics Universe kirjutab, et rinnahoidja välimusest on olulisem selle praktilisus ja mugavus.

Mõned rinnahoidjad võivad näha välja küll seksikad ja ilusad, kuid tekitavad kandjale valu ja ebamugavustunnet. Õigesti valitud rinnahoidja hoiab piina ära ja ei lase rindadel alla vajuda.

Nagu igal pool mujal kehas, on rinnanahk täidetud kollageenikiududega, mis muudavad rinna pringiks. Lisaks sisaldab nahk ka elastiini, mis muudab rinna elastseks. Aja jooksul need kiud aga katkevad.

Mis läheb üles, tulleb ka alla! Kui nooruspõlves on rinnad pringid ja püsti, siis ajapikku teeb gravitatsioon oma töö ja rinnapartii hakkab järjest allapoole vajuma. Keskmine rinnapaar kaalub 0,9-1,8 kilogrammi ja sel puudub looduslik tugisüsteem, mis rindu paigal hoiaks

Korralik rinnahoidja lisab rindadele tuge ja rinnakude ei kannata nii tugeva surve all, kui gravitatsioon rinda allapoole tõmbab. Rinnahoidja on tõeliselt imetlusväärne leiutis!

Ameerika Ilukirurgide Liidu president doktor Robert X Murphy kinnitas, et kui rindu toetama hakata juba siis, kui need veel pringid ja ilusad on, aitab see ennetada rindade äravajumist vananedes. Toetavat rinnahoidjat peaks Murphy sõnul kandma olenemata sellest, kas sul on A-korv või DD-korv.

Praktilisus loeb rohkem kui silmailu

Rinnahoidjad pole loodud vaid silmailuks ja rindade ülesse upitamiseks. See kõige naiselikumat piirkonda kattev riideese aitab ennetada ka seljavalu ja tagab parema kehahoiaku.

Eriti tähtis on kanda treenides spetsiaalset spordirinnahoidjat. See ei hoia ära ainult jõusaalis olevate meesterahvaste pilke sinu hüplevatelt rindadelt, vaid aitab ennetada ka rinnakudede kahjustusi.

Naised valivad rinnahoidjaid küll enamasti seksika välimuse järgi, kuid ennekõike tuleks siiski silmas pidada selle suurust. Õigete mõõtudega rinnahoidjas tunned end hästi, sest see ei pigista, torgi ega hõõru.