SÕBRAPÄEV.Foto: ALDO LUUD
Mitmesugust
13. veebruar 2014, 15:44

ÕHTULEHE VIDEO: vaata, mida naised valentinipäeval kingiks ihkavad

Sel reedel on valentinipäev, milleks vähemasti kaubandusketid ja poed väga varmalt ja varakult ettevalmistusi on teinud.  Mida ootavad naised aga tegelikult kingiks? Õhtuleht käis Tartu tänavatel naistelt endilt seda küsimas.

"Ega ma erilist kingitust ei oota. Peaasi, et saak lihtsalt abikaasaga koos olla," vastab sõbrannade ja lastega jalutuskäigule tulnud naine. Nii olevat neil kaasaga kombeks teineteist ka tavapärastel päevadel märgata ja meeles pidada, mitte ainult valentinipäeval.

Sõbrannad nõustuvad, et isegi lilled ei ole olulised, rääkimata sellest, et  kommi võib iga päev ka ise osta ja süüa.

Leidus ka neid vastajaid, kes pidasid oluliseks, et sel päeval peetakse meeles just sõpru.

Keskealine naine selgitas Õhtulehele, et sõbrapäeval süüakse koos sõpradega tükk kooki või kingitakse kaaslasele šokolaad.  Tema arvates on meil niigi piisavalt pühasid, kus tolmukogumiseks esemeid koguneb.

Noormees koos kahe neiuga selgitas, et nende jaoks on tegu rohkem armastajatele mõeldud päevaga.  Neidude arvates võiks kallimad ikka mõne lilleõie ja šokolaadi tuua, kuid kulukamatest kingitustest ei hoolita.

Mehhikost pärit, kuid juba 5 aastat Eestis elav Corina arvas, et tegu on rohkem kommertspühaga, pidades oluliseks, et teineteist peetakse meeles ikka iga päev, mitte vaid valentinipäeval.

Abikaasalt ootaks ta kingiks ehk vaid ühte lilleõit ja vaba aega, mida ühiselt pere seltsis veeta.