Paksud või mitte?Foto: PantherMedia
Mitmesugust
6. veebruar 2014, 14:38

APPI! Milliseid riideid kanda jämedate jalgadega?

Kui sa arvad, et su jalad on liiga paksud, siis ei tohiks seda reeta vaid jalgade diameeter, vaid ka nende kuju, pikkus ja üldise keha mõõtmed. Ja ka sel juhul on olemas väiksed nipid, mis muudavad su töntsakad kehaosad sihvakamaks.

Kuigi leidub palju neid, kes võivad uhkelt oma siresääri demonstreerida, siis pole puudus ka neist, kes peavad jalad peitma pikkadesse seelikutesse ja laiadesse pükstesse, kirjutab portaal Geniusbeauty.com.

Tegelikult seisneb nii aga hoopis selles, milliseid riideid kanda, et ka sinu jalad oleksid sihvakad ja kutsuvad.

Pikad seelikud ja püksid

Kõige lihtsam on oma puudujääke varjata pikkade seelikute ja pikkade laiade pükstega. Kuid alati lihtsaima tee valimine ei pruugi anda parimat tulemust. Kui sul on tõesti kobakamad jalad, siis pead väga täpselt jälgima pikkust, mis su puudusi varjaks. Enamasti varjab kõige kriitilisemad kohad ära just natuke ülepõlve ulatuv seelik. Valides allapõlve ulatuva seeliku, mis on küll klassikalisem, peaksid arvestama oma proportsioonide ja seeliku lõikega, et see ikka su jalgadele sihvakust lisaks, mitte töntsakust.

Capri püksid

Paar capri pükse koos sobivat värvi sukkade ja saabastega on super komplekt, mis võib vabalt asendada su kapis klassikalised pikad püksid. Veendu, et saabaste ja pükste vahele ei jääks paistma ebamäärast tühimikku.

Teksapüksid

Kui sul ka on vähe paksemad jalad, siis ei tähenda see seda, et sa peaksid teksapükstest eemale hoidma. Oluline on leida just need õiged ja sulle sobivad teksapüksid. Parim mudel võiks olla klassikaline ja sirge säärega teksapüksid. Kindlasti viska peast mõte, et hakkad kandma kitsaid ja madala vöökohaga pükse.

Pikem on saledam

Reegel on selline, et mida pikem sa näid, seda saledamana tundud. See on ka põhjus, miks kontsakingad väga populaarsed on. Veel üks kuldpärl on see, et kui kanda kingadega sobivas toonis kleiti või pükse, siis näivad jalad samuti saledamad.

Pea meeles ka seda, et soojad toonid muudavad su suuremaks, kuid külmad toonid ja must loob sinust saledama mulje. Seda tasub eriti meenutada siis, kui lähed sukkpükse ostma.

Milliseid riideid tuleks jämedate jalgadega vältida?

Miniseelikud, lühikesed püksid ja kitsad püksid.

Väldi liiga suuri ja toretsevaid mustreid, mis muudavad su jalad seelikutes ja kleitides veelgi kohmakamaks.

Riided, mis muudavad su õlajoone liialt kisaks, jätavad samuti jämedatest jalgadest veidra mulje –tasakaal on oluline!

Sukkpükse, mille ülisuur muster su jalad veelgi suuremaks muudab.

Seelikute ja kleitidega võiks ikka vähemasti väike kontsake kah all olla.