Foto: Alamy
Suhted
1. veebruar 2014, 14:00

Tantrakohting lõpeb abieluettepanekuga (2)

Mõte minna tantrat harrastama tekitas tuttavate seas ohtralt värvikaid arvamusi. Üks kolleeg oli sõbrannalt kuulnud, et seal tegeldavat üksteise vannitamisega. Sõber teadis öelda, et ürituse põhiklientuuriks olevat kiila peaga kiimalised keskeas mehed.

Esimene üllatus tabab mind juba siis, kui end vallalistele mõeldud kohtingu TantraDate jaoks kirja panen: vaimsete ja kehaliste parameetrite kõrval tuleb korraldajatele saata oma näopilt. Kui lõpuks Müürivahe tänavale suletud ukse taha jõuan, saabuvad sinna minuga ühel ajal külmetama brünett neiu ja kolmekümnendates mees. Me oleme esimesed, löögivalmis veerand tundi enne ametlikku algusaega.

Korraldajatel on juba valmis nimesildid, mille iga osaleja endale rinda kleebib. Meie silmad seotakse hakatuseks kinni ning seejärel viiakse meid suurde viirukilõhnalisse saali istuma. Mind talutav naine peatub enne ruumi sisenemist ja palub kõik mured ukse taha jätta.

Puudutada on mõnus

Järgin nõuannet ja istutan end patjadele pehme muusika saatel mediteerima. Sahisevatest sammudest võib kuulda, kuidas tulevad ülejäänud osalejad. Ninna tungib viirukilõhn. Peatselt kõlavad mahedahäälsed juhised. Korraldaja Peep palub võtta naabritel kätest kinni, ikka kinnisilmi. Õhk on ootusest tiine. Kui saaks juba näha, millised on teised!

Saabub kauaoodatud hetk – näolt langeb side ja ruumi mööda vilavad uudishimulikud pilgud. Ennäe, kõik on täiesti normaalsed inimesed! Keskmine vanus tundub jäävat kuhugi kolmekümne eluaasta kanti. Korraldajad on kandnud hoolt selle eest, et naisi ja mehi oleks võrdselt seitse.

Esimene ülesanne tuleb nimelt meestele: liikuda järjest läbi iga naise eest ja süvenenult silma vaadata. Kui kõlab kellalöök, astuda järgmise juurde.

Naeruturtsatustest hoiduda on pea võimatu. Ilmselt tunneb sama minu esimeseks partneriks sattunud lühikese soenguga brünett. Aga iga uue naisega muutub kõik lihtsamaks. Vahin pingsalt oma paariliste silmadesse, kuni lõpuks kohtlane tunne tekib. Silmad on tõepoolest hinge peegel!

Järgmine harjutus on puudutamine, taas kaetud silmil. Naised liiguvad ja mehed on paigal. Suurem osa tütarlapsi alustab kompimist kukla tagant, liikudes pai tehes juukseid pidi õlgadeni ja seejärel mööda käsivarsi. Keegi neiu läheneb aga minimalistlikult ning veedab paar minutit lihtsalt minu külmast ilmast jahedaid käsi oma peos hoides ja soojendades. Ta osutub selles voorus minu lemmikuks.

Nägemismeele puudumisel on oma voorused: varsti suudan ma pooled naised juba ainuüksi lõhna põhjal ära tunda.

Peagi saab nautida natuke intiimsemat laadi lähedust. Mehed istuvad patjadele ja naised ronivad neile sülle. Järgmised minutid mööduvad keskendunult üksteise embuses.

Juhendaja soovitust sügavalt ja valjult hingata võtavad mõned väga tõsiselt. Mõni mees läheb sõiduvette ja ähib nii valjult, nagu oleks ta sattunud mõnda nilbesse linateosesse (korraldaja selgitab hiljem, et võrdlus pornoga on täiesti kohatu – mitte miski ei saavat tantristlikest põhitõdedest kaugem olla). Mina hoian oma hääle ja käed vaos – lõppude lõpuks pole ma ju vallaline ja tulin siia tööd tegema, mitte kiimlema.

Kui ligi kolmetunnine kohting lõpule läheneb, saavad kõik osalejad ankeedi. Sinna peab märkima oma nime ning seejärel tõmbama linnukesed nende tütarlaste taha, kellega oleks huvi tulevikuski midagi teha. Kui juba, siis juba, mõtlen – ja märgin ära kolm nime. Käes on paaripanemise aeg.

Kollektiivne kosjaskäik

Kuni korraldajad pabereid uurivad, nosime meie eesruumis pähkleid ja rosinaid. Lõpuks koidab tõe hetk. Mehed kutsutakse tagasi saali. Igaühele neist antakse tütarlapse nimi, kelle juurde ta peab astuma… ning tema kätt paluma. Ilmselt pole ma ainuke, kellel see oli esimene kord elus kedagi kosida.

Mehed naasevad pidulikult. Üks keskealine härra laskub vanamoodsalt ja galantselt ühele põlvele ja palub valjult oma väljavalitu kätt. Tollele tuli ettepanek vist üllatusena.

Minu väljavalitu, blondiin Laura (nimi muudetud) istub teiste naiste seltsis. Kutsun ta kaasa padjahunnnikule, kus ilma pikema tseremooniata asun asja kallale ja palun tema kätt. "Kas sa abielluksid minuga?" libiseb üle mu huulte. Laura muigab malbelt ja säästab mind alandusest saada pealtvaatajate silme all korvi. 

Viimane rituaal enne laialiminekut – jumalanna austamine. Paarikesed võtavad vastastikku istet ja kuulavad juhiseid. "Ma austan sinu Šakti juukseid," alustab Peep. Kõik mehed puudutavad oma väljavalitu kiharaid. Järgmisena austatakse Šakti pead, õlgu, rinda, jalgu… Hiljem avaldavad naised samamoodi tunnustust oma partnerite Šivadele.

Pärast, tuisuses vanalinnas jalutades, tunnistan Laurale, et tegelikult pole ma mingi naiseotsija, vaid tulin reportaaži tegema. "Päriselt või?" muutub üllatunud uskumatus tema näol siiraks naeruks.

Õnneks ei pannud ta pahaks. Aitäh talle selle eest!