Boheemlased à la Kate Hudson ja Zach Braff Foto: AP
Ilu ja mood
2. veebruar 2014, 13:00

Oled kontorirott või mänguväljaku­emme? Trotsi pakast nagu Hollywoodi staar!

Käreda pakasega tekib tihti tunne, et trendikas ja lahe polegi võimalik välja näha, ja kuna põhjamaalased kipuvadki rohkem mõtlema külmetavate varvaste peale, tuleb inspiratsiooni otsimiseks pöörata pilk kodust kaugemale.

Enamasti on tänavamood üks kõige inspireerivamaid asju, ent kui sulle jalutavad juba mitmendat nädalat vastu sallidesse-kapuutsidesse-kasukatesse kadunud hallid kogud, siis on inimeste vaatlemine suhteliselt mõttetu (seda enam, et tänaval passides hakkab külm).

Kui endal inspiratsiooni napib, ei aita talvisel ajal ka välismaised tänavamoe portaalid, sest enamasti poosetavad sealsetel piltidel moehullud, kelle stiili jäljendamine võib panna teised arvama, et sa oled põgenenud Paldiski maanteelt. Pealegi on pildid tehtud märksa soojemates paikades, kui meie kodumaa, ja seal on soe mantel puhas eksootika.

Põhjamaalaste rõõmuks peeti aga tänavune "Sundance’i" filmifestival Utah’s Park Citys, mida parajasti oli tabanud enneolematu külmalaine. Mis omakorda tähendab seda, et stilistidega varustatud Hollywoodi koorekiht pidi tavaliste nabani dekolteede asemel end sisse pakkima. See seltskond ennast muidugi silmini kinninaelutatud madratsitaolistesse mantlitesse riietada ei lase. Ent kui staar haigestuma juhtub, võib riidevaliku teinud stilisti oodata töökaotus või hoopis kohtutee. Seega külmast kangeks tõmbunud moejanustele topeltvõit!

Millise stiili või ürituse puhul missuguselt staarilt siis šnitti võtta?

Boheemlased à la Kate Hudson ja Zach Braff

Boheemlasliku stiili poolest tuntud Kate Hudson näitab, et pakasegagi võid boheemlane edasi olla. Tagasihoidlikud aukudega teksad (Eestis võib neile näiteks sukad alla panna!) kombineerituna mustrilise kampsuni ja alt välja piiluva särgiga on kui pesuehtne "boheemlane lumes" Kirsiks komplektil on karvane läkiläki. See on praegu üks moekamaid peakatteid ja lisab igale riietusele iseloomu.

Kusjuures sooja ja moeka rõivastuse võtmeks ongi kihilisus. Et see õnnestuks ja inimene lihtsalt tüse välja ei näeks, tuleks kombineerida mitte väga pakse asju nii, et need üksteise alt kindlasti välja paistavad. Zach Braff (või tema stilist) on igal juhul sellest lähtunud. Parkataoline soe jope kuulub samuti boheemlase kohustuslikku talvearsenali.

Mänguväljakuemme à la Christina Hendricks

Lastel ei ole teatavasti kunagi külm, küll aga võib emme kringliks külmuda, kui põngerjas mänguväljakul 100 korda liumäest alla tahab lasta. Samuti on talvel vankriga jalutamine paras katsumus!

Et isikupärasem ja stiilsem, kuid siiski veidi emmelik välja näha, soeta endale mõnusad soojad väikese kiiksuga talvesaapad ja sõbraliku välimusega talvemantel, millele mahub alla kuhjama nii palju kampsuneid, nagu termomeetrinäit käsib. Kott, mis käed vabaks jätab, on kohustuslik, sest pärast 100 liugu ei jaksa ükski põngerjas enam omal jalal koju vantsida.

Kontoribeib või reedeõhtune kohtumine sõpradega à la Rachel McAdams & Amanda Seyfried

Kuigi kampsun on üks kõige lootusetumaid rõivaid, annab seda suure kaelakeega ideaalselt paar kraadi stiilsemaks muuta. Ja nii sobib see hästi näiteks kontorisse, kui on soov tavalist võitlen-külmaga-riietust tuunida. Samuti on kõnealune rõivatükk paslik pärast tööd välja minekuks. NB! Kaelakee sobib ideaalselt ka kõrge kraega kampsuniga!

Kes peab kontoris viisakam välja nägema, võtku eeskujuks Amanda Seyfried. Tumedad kitsad teksad (et püksid on kitsad, saab nende alla panna sukad, ilma et viimaseid näha oleks; laiemate pükste puhul tükivad sääred tihti sukkade külge kinni jääma!), tumedas värvigammas soe kudum (kašmiir oleks ideaalne, sest on korraga nii õhuke kui ka soe) ja kehasse töödeldud, paksemast materjalist pintsak. Jalga viisakama välimusega poolsaapad, millel keskmise kõrgusega konts ja mille säär villase soki ära varjab.

Moegurmaan à la Anne Ramsay

Inimestele, kes kätt moe pulsil hoiavad, võib talv olla karm katsumus. Tõele näkku vaadates jääb kampsun ju ikka kampsuniks ja eriti glamuurne ega stiilne pole ta ühelgi juhul.

Siiski ei pea moegurmaanid end täiesti siniseks külmetama (väike külmetamine on vältimatu!). Tark on investeerida väga sooja pealis­rõivasse, mis päästab surnuks külmumisest ka siis, kui selle all suurt midagi ei ole. Mänguruumi annavad ka püksid, sest sukkpüksid saab peita iga paari alla, olgu nad ultramoodsad või mitte.

Minimalist à la Zoe Saldana

Minimalistliku stiili austajad võivad talvel kõige kergemini kubujussideks muunduda, sest eelistavad üksteise otsa kuhjata ühevärvilisi riideid. Siin leiavad aga ideaalset kasutust sel hooajal eriti populaarsed nn nabakampsunid. Neid saab kombineerida tavalise triiksärgiga ning näiteks kõrge pihaga teksadega (katavad kõhu rohkem kinni). Triiksärgi alla võib alati särgiku panna! Soe stiilne minimalism selle kõige õigemas tähenduses.

Rokkar à la Anne Hathaway

Nahkpüksid, lai tume stiilitruu mantel ja lohvakas tavaline või rullsall annavad ka talvel teistele aimu, millise stiili pooldaja sa oled. Karmima välimusega saapad on samuti kohustuslikud. Peidetud kontsaga tossustiilis jalavarjud sobivad küllaltki hästi naiselikumatele rokkaritele ja on seejuures ka üpris soojad.