Foto: Panthermedia Scanpix
Suhted
30. jaanuar 2014, 16:20

Mis toimub organismis suudlemise ajal?

Veri keeb, süda taob ja peas ei ole mõtetele kohta, sest tunnete laviin hävitab kõik oma teel – see on suudlemise mõju, üks nõiduslikumaid tundeid. Kogu maagilisus kaob aga siis, kui vaadelda suudlust füsioloogilise poole pealt.

Sel ajal töötab organism välja hulgaliselt neuropeptiide, keemilisi aineid, mille teke vallandab emotsioone. Peale neuropeptiidide aktiviseerumist hakkab organismis haigusttekitavate bakterite ja viiruste hävitamine. Tugevneb immuunsussüsteem.



Suudlemise momendil tõuseb pulss 150 löögini minutis, huuled tursuvad ja muutuvad õrnemaks ning värvuvad punasemaks. Just seepärast assotseeruvad eredaks värvitud huuled erootiliste elamustega. Suudlemine pinguldab näos vähemalt 34 lihast, millega kaasneb kalorite põletamine: 3-minutilise suudluse ajal kaotatakse kuni 12 kilokalorit. Protsessi käigus antakse partnerile keskeltläbi 60 mg vedelikke, milles on 0,7 mg rasvu, 0,16 mg sekreeti, 0,4 mg soolasid ja miljoneid baktereid. Sülg sisaldab ensüüme ja antikehi, mis on võimelised edukalt võitlema infektsiooniga.



Aga palun ära mõtle sellele kõigele  järgmisel korral kui suudled!