Foto: SXC
Suhted
27. jaanuar 2014, 15:43

Kogu tõde oraalseksist

Seos suuseksi ja suu- ning kurguvähi vahel on teadlastele ammu teada, kuid nüüd viidi USA-s läbi laiapõhjaline uurimus, mis toob välja ka suuseksi ja vähkihaigestumise vahelise seose vanusegruppide lõikes.

Suu- ja kurguvähki tekitab teadupärats muuhulgas ka oraalseksi harrastamisel saadav papilloomviirus. Tegemist on aga väga tõsise probleemiga, kuna USA-s läbiviidud uuringu kohaselt harrastavad valged mehed ja naised ohtralt oraalseksi, teatas Uusi Suomi.

Sealjuures nautsid võrdlusgrupis olnud afroameeriklased ja mehhiklased suuseksi tunduvalt vähem.

Oraalseksi harrastavad USA-s peaasjalikult noored ja keskealised inimesed ning kui üle 60-aastastest oli oraalseksi praktiseerinud 80 protsenti küsitletutest, siis alla 60-aastaste hulgas oli vastav näitaja juba 95 protsenti.

Kõige aktiivsemad oraalseksijad olid valgenahalised 30-44 aastased ja kõige vähem pidasid sellest üle 60-aastased mehhiklased. Pooled vastanutest oli praktiseerinud oraalseksi kuni viie erineva partneriga ja kolmandik vastanutest tunnistas, et nende oraalseksi partnerite arv ulatus üle kümne.

Uuringust selgus, et HPV viirusega nakatumisel ja eal polnud soest, küll oli aga seos haigestumise ja oraalseksi harrastamise aktiivsuse vahel.

Selgus ka, et HPV viirusega nakatuvad uuringu kohaselt pigem mehed kui naised, kuna ligi 10 protsenti meestest oli saanud mõne HPV viiruse tüve. Naiste vastav näitaja oli 3,5 protsenti.