Foto: Caters News Agency
Ilu ja mood
21. jaanuar 2014, 11:39

Oi-oi! Figuuri vormiv pesu on tervisele ohtlik!

Kui varemalt on korsett naistele terviseprobleeme tekitanud, siis nüüd selgub, et ka figuuri vormiv pesu võib kehale kõvasti kahju teha.

Kuna vormiv pesu peab oma eesmärgi, keha kokku pigistamise, täitmiseks olema väga kitsas, võib see põhjustada näiteks kõrvetisi ja isegi söögitoru põletikku, kirjutab Huffington Post.

Kuna organid on kokku surutud mõjutab see ka seedetrakti, mistõttu toit ei liigu sooltes edasi ja tekitab ebamugavustunnet ja gaase. Samuti piirab keha ümber olev kitsas soolikas hingamist.

Naised, kellel on probleeme pidamatusega peaksid aga figuuri vormivasse pesusse suure ettevaatusega suhtuma kuna see vaid süvendab probleemi. Kuna põis on pidevalt surve all võib liiga sage taolise pesu kandmine ühtlasi ka tekitada probleeme pidamatusega.

Muu hulgas võib kehalt visuaalselt sentimeetreid kaotava pesu kaela lükata surisevad, tuimad ja valulikud jalad. Need tekitad eriti suure tõenäosusega siis, kui sellises pesus istuda. Tulemuseks võivad olla veenilaiendid ja lümfisõlmede turse.

Kuna tugevalt ümber keha olev pesu ei lase nahal hingata ning kogub keha ja materjali vahele niiskust, siis on see arstide sõnul ka kasvulava kõikvõimalikele bakteritele ja annab soodumuse erinevateks infektsioonideks.

Ühtlasi rõhutavad arstid, et kuigi figuuri vormiv pesu loob illusiooni toonuses kehast, siis trennitegemist see kindlasti ei asenda. Samamoodi tuleks meelde jätta see, et sellist pesu võib kanda erilistel juhtudel, kuid mitte igapäevaselt.