Foto: Panther Media
Ilu ja mood
16. detsember 2013, 15:06

Loe, millised toidud teevad su nahale karuteene! (21)

Kas sinagi kulutad kuus märkimisväärse summa nahahooldustoodetele, kuid ükski toode pole näonahaga seni veel imet teinud? Põhjuseks võib olla vale toidusedel.

Olgu kreem, seerum või mõni muu nahahoolduseks mõeldud toode nii kallis ja kiidetud kui tahes, näonaha välimuse parandamiseks, peab lisaks kindlate toodete kasutamisele, tähelepanu pöörama ka sellele, mida me endale sisse sööme, kirjutab Huffington Post.

Näiteks võib jäätise, kommide ja töödeldud toidu söömine tekitada aknet ja roosatseat. Magusaisu rahuldamiseks soovitatakse seetõttu tarbida antioksüdantide rikkaid looduslikke suhkruid, mida leidub näiteks puuviljades. Taolised suhkrud neutraliseerivad sealjuures näos suhkru põhjustatud põletikku. 

Naha enneaegsele vananemisele ja kortsude tekkimisele aitab aga kaasa näiteks saia, pasta ja valge riisi söömine. Nimelt tekitavad need toiduained kehas põletikku, mis viib omakorda kollageeni ja elastiini lagundavaid ensüüme tootva protsessini, mis omakorda on aga enamasti lotendava naha ja kortsude tekkimise põhjuseks. Seejuues võiksid saiaviilu asemel eelistada alati täisteratooteid. Viimased pidid ravima ka aknet. 

Akne, kortsude, vananeva naha ja põletikuliste nahahaiguste põhjuseks võivad olla ka näiteks suhrused mahlad, karastusjoogid või hoopis alkohol. Karastusjookide ja suhkrustatud mahlade puhul jõuab suhkur organismi liiga kiiresti, samal ajal kui alkohol viib kehast vee välja. Näiteks õhtul veini juues on oluline see, et oled päeval piisavalt vett joonud. Mida rohkem oled päeval veega koonerdanud, seda kahjustavamalt mõjub vein näonahale.