Möödas! Foto: MAVRIXONLINE.COM
Ilu ja mood
1. detsember 2013, 11:00

Kuidas tohib ja kuidas ei tohi kanda ülepõlvesaapaid? (7)

Selle hooaja suurim moehitt ülepõlvesaapad on üle pika aja üks moeröögatus, mille puhul pole palju vaja, et neid välja kanda, ja veel vähem on vaja, et täielikult ämbrisse astuda.

Siinkohal ongi just rõhk sõnal «vähem». Tänavapilti vaadates jääb mulje, et paljud naised arvavad, et kui saapad on keskmisest pikemad, kehtib ülejäänud riietuse puhul – mida vähem seda parem. Nii tõmmataksegi jalga saapad ja kui ka istmik pikema tuunikaga kaetud, astutaksegi uksest välja. Hullemal juhul lisatakse «särtsu» veel kirjude või mustriliste sukkadega. Siinkohal tasub meeles pidada, et nii nagu retuusid ei ole püksid, ei asenda ka ülepõlvesaapad pükse.

Kuna ülepõlvesaapad on ise piisavalt pilkupüüdvad, ei taha nad enda kõrvale konkurenti. Loomulikult on erandeid, kuid need jäägu siiski lava-ja šõukostüümide kategooriasse. Tavaelus praktiseerimiseks need ei kõlba. Kuigi filmis Pretty Woman oli Julia Roberts üks esimesi, kes tegi ülepõlvesaapad kuulsaks, ei maksa ka temast šnitti võtta.

10 rusikareeglit: püüa endast mitte vale muljet jätta

Kui sa ei taha jätta endast muljet, et oled teel stripiklubisse postitantsu tegema, siis järgi neid lihtsaid stiilisoovitusi:

Eelista madala kontsaga ülepõlvesaapaid. Kindlasti väldi tikk-kontsi, sest nende väärikas väljakandmine on pea võimatu.

Ülepõlvesaapad koos šortside ja überminide seelikutega on täiesti välistatud.

Kui tahad siiski kanda miniseelikuid, siis pead arvestama sellega, et kintsu ei tohiks saapaääre ja seelikuääre vahelt eriti näha olla. Kui umbes viis sentimeetrit kintsu on veel lubatud, siis käelaba laiune vahe on juba liiga palju!

Kuna ülepõlvesaapad on väga seksikad, siis kogu ülejäänud riietus olgu võimalikult tagasihoidlik. Seetõttu peab lisaks eelnimetatud šortsidele ja überminidele vältima ka kõikvõimalikke lühikesi ja liibuvaid toppe, pluuse ja kleite.

Stripiklubi välimust saab vähendada ka tumedaid läbipaistmatuid sukki kandes. Võrksukad ja mustrilised sukad unusta kiirelt ära.

Kõige turvalisem on kanda ülepõlvesaapaid koos kitsaste teksade ja mõne laia kudumiga.

Kui oled rohkem kleidi- ja seelikuinimene, siis vali veidi laiema lõikega kleidid ja tagasihoidlikumad seelikud. Arvesta, et nahast kitsas miniseelik on suur moeaps, samas villane miniseelik aga piisavalt intelligentne.

Koos miniseelikuga kanna kindlasti mõnd pikemat jakki või mantlit, mis seksikat välimust tasakaalustaks.

Väldi ülepõlvesaapaid, mis on läikivast nahast või lateksist. Samuti peaks vältima saapaid, mis on valget või mõnda muud pretensioonikat tooni. Poodi võiks jätta ka need saapad, millele on lisatud kõikvõimalikke kaunistusi.

Eelista musta värvi tavalisest nahast või pööratud nahast saapaid, kuna neid on kõige kergem riietega kombineerida ning need karjuvad vähem ka tähelepanu järele.

Eelista kvaliteeti! Kuna ülepõlvesaapad on suur moehitt, müüakse neid igas nurgataguses poes. Tihti on seal saabastel küll hea hind, kuid kõige muu pealt on kokku hoitud. Saapad on enamasti liiga laia säärega ja võivad meenutada pigem kalamehekummikuid või on kaetud maitsetute kaunistustega. Samuti peaks meeles pidama, et liiga lai säär teeb ka kõige ilusamale säärejooksule karuteene. Seega, kui tõesti leiad, et sul on piisavalt iseloomu, et ülepõlvesaapaid väärikalt välja kanda, siis hoia silm peal pigem kallimate brändide saabastel. Tagasihoidlikuma välimusega saabaste puhul ei jäta sa teistele vale muljet. Ühtlasi muudab saapasääre läbimõeldum lõige sinu jala visuaalselt pikemaks ja siredamaks.

NB! Kui vähegi kahtled, kas suudad ülepõlvesaapaid väärikal viisil kanda, vaid tahad lihtsalt stiilne välja näha, siis jäta nad parem ostmata. Selliste pilgupüüdjate puhul on stiilireeglite järgimisest veel tähtsam, et sul oleks piisavalt enesekindlust ja karakterit!