See oli see pilt, kus ma tõesti vaatasin, et kas ma olengi nii suur?!Foto: Meelis Tomson
Naine
21. november 2013, 16:34

Mari-Leen Albers: ma poleks uskunud, et nii vähe kaaluda võiksin (92)

Täna, kaks aastat tagasi läksin ma maovähendusoperatsioonile. Mina seda käiku sinna ei kahetse. See, et mingid kommentaatorid arvavad, et ma olen saamatu ja trenniga kaalu langetada ei suutnud, siis palun. Pange endale 50kilone suhkrukott selga ja minge tehke terve päev oma tegemisi sellega, siis saate ehk aru, et ma ei jõudnud väga hästi kingapaelugi kinni panna, rääkimata trenni tegemisest või muust.

Ma olen palju õnnelikum selle üle, et mul oli see võimalus kaalust kiirelt alla võtta ja muutuda seeläbi aktiivsemaks ja kordades tervislikumaks. Samuti on muutunud mu söömisharjumused palju tervislikumaks ja kogused on endiselt väikesed. Ma saan kõike süüa, lihtsalt vähem. 

Vaatan praegu aastate taguseid pilte ja imestan ka ise, kas ma olin tõesti nii suur. Ma ei näinud ennast sellisena ja õnneks on mu ümber ka sõbrad, kes ütlevad, et nad ei mäleta mind nii suurena ja inimesena olen ma ikka see kes enne.

Ma olen kahe aastaga kaotanud 54 kilogrammi ja operatsioonile minnes, loomulikult ma unistasin sellisest numbrist, aga ma ei oleks iial arvanud, et ma nii vähe võiksin kaaluda. Ma kaalun sama palju kui üheksanda klassi lõpetamisel 1998ndal aastal, ehk 15 aastat tagasi!

Pärast seda hakkaski kaal tõusma. Aastatega aina kasvades ja kasvades, lõpuks olin 111 kg piirimail ja ei olnud ise arugi saanud, kuidas ma nii jõudsalt kasvanud olin. Mu kehamassiindeks oli 46, mis on ikka väga hull tulemus. Täna on see 24, mis on täiesti normaalne. Ilmselgelt oleksin ma alakaalus, kui ma paar iluoppi teeksin ja loobuksin natukene oma rippuvast nahast, see kaalub ju ka omajagu.

Õnneks tuleb muidugi tunnistada, et mu nahk on üllatavalt hästi tagasi tõmbunud, arvestades kui palju kaalu on langenud. Mu käed on täiesti okeid, et kanda lühikese varrukaga riideid. Mu jalad on okei. Ainus murekoht on kõht, aga paljalt ma tavaliselt ringi ei käi. Ja iluoperatsiooni(de)le pole küll mõtet enne minna kui lapse(d) kätte saan, sest siis vajan ma kindlasti veidi kohendamist.

Kuna ma olen ikka mõne aja tagant ennast mõõtnud, siis olen päris julmalt kahanenud. Inimesed ütlevad, et oleksin nagu lühemaks jäänud, tegelikult olen lihtsalt väike.

Mõõdud sentimeetrites (kaks aastat tagasi – aasta tagasi – täna)
Kaela ümbermõõt 40-31-29 (kadu 11cm)
Rinnaümbermõõt 123-92-89 (kadu 34cm)
Rinna alt 106-77-76 (kadu 30cm)
Kõhu ümbermõõt 131-83-83 (kadu 48cm)
Puusaümbermõõt 133-90-90 (kadu 43cm)
Reie ümbermõõt 73-45-44 (kadu 29cm)
Sääre ümbermõõt 53-37-35 (kadu 18cm)
Käevarre ümbermõõt 39-26-26 (kadu 13cm)
Randme ümbermõõt 19-15-15 (kadu 4cm)
Kaal 111-62-57 (kadu 54kg)

Ja, palun, kommentaatorid, ma ootan kommentaare, et ma olen räme paks ahv, kes kirjutada ei oska. Tõesti, ma pole püsinud sünnikaalus, palun vabandust! :)