Montoni kotidFoto: Meelis Tomson
Ilu ja mood
20. november 2013, 15:41

Ojulandi kurikuulus käekott Montonis saadaval 100 korda soodsamalt (35)

Alles mõne aja eest kirjutas Õhtuleht, kuidas mõne naise jaoks pole ka korterihinda väärt käekott midagi erilist, sarnased kotid on müügil ka Montonis ja hinnalt 775 korda odavamad. Ojulandi kurikuulsa koti saab kätte umbes sada korda soodsamalt.

Ülemiste keskuse Montonis jäävad silma värvilised käekotid, mis oma kujult ja väljanägemiseselt on väga sarnased luksusbrändi Hermés Birkini kottidega. Õhtuleht uuris asja.

„Seda võin kohe öelda, et kotid on sisse ostetud, ise meie neid disaininud või valmistanud ei ole," teatab Baltika Grupi kommunikatsioonijuht Tiina Urm ja lubab asja uurida.

Paar päeva hiljem teatab ta, et tegemist on kottidega, mis on Inglise hankijalt sisse ostetud. Veel paar päeva hiljem tuleb vastuste osas lisa, kuigi hankijaga pole Monton veel ühendust saanud.

„Baltika sisseostjad reisivad mööda rahvusvahelisi messe, et leida kollektsioonide juurde sobivaid aksessuaare erinevatelt tootjatelt. Kui kvaliteet on piisav, hind sobiv ja stiililiselt kõlab toode hästi kokku meie hooaja kollektsiooniga, siis ostame endale sobiva koguse," selgitab Urm sarnaste kottide sattumist poelettidele. „Me ei ole seda kotti omalt poolt kuidagi kujundanud ega kaubamärgistanud ning ta on meie poodides müügil kui meie poolt disainitud rõivastega kokku sobiv aksessuaar."

Urm lisab, et antud kott on valmistootena ostetud avalikult messilt ja seda tehti heas usus, et toote müüjal on kõik õigused seda toodet meile pakkuda.

„Kui rääkida disainist ja jäljendamisest laiemalt, siis tänapäevane mood on globaalne, keegi ei tegutse piiratud ruumis ning sageli saadakse moemaailmas inspiratsiooni eilsetest või tänapäevastest moelahendustest," kirjeldab Urm. „Heaks tavaks loetakse seda, et teiste disainerite loomingust inspiratsiooni saanud toodet eristab originaalist vähemalt kolm kuni viis detaili või erinevust."

Nii mõnigi moemaan võib rõõmustada ja endale Montonist koti soodsamalt soetada, sest kaugelt vaadates pole arugi saada, et tegemist pole tõelise Hermés Birkini kotiga.

Kui originaalkoti hinnad algavad 7000 eurost (ja ulatuvad 150 000 euroni), siis Montoni koti saab kätte 80 euro eest.