Tallinn Fashion Weeki teise päeva avashow kuulus noorele rätikkleitidega tuntuks saanud Marilin SikkalileFoto: Meelis Tomson
Ilu ja mood
26. oktoober 2013, 00:43

GALERII: Marilin Sikkal esitles unikaalset siiditrükki (4)

Tallinn Fashion Weeki teise päeva avashow kuulus noorele rätikkleitidega tuntuks saanud Marilin Sikkalile, kes sai oma kangad kätte esmaspäeval ning nelja päevaga jõudis kollektsioon lavale.

„Kogu asi ideest teostuseni võttis aega viis aastat," paljastab Sikkal Õhtulehele. „Kui ma üldse hakkasin rätikkleite tegema ja oma siidi maalima, siis uurisin võimalusi ka siidikanga trükkimiseks, kuid tol korral olid miinimumkogused ühele kujundusele suured ja kõrged olid ka hinnad," räägib Sikkal. „Vahepeal on aga tehnoloogia kõvasti edasi arenenud ning põhimõtteliselt on võimalik tellida ka üks eriti pikk fail siidile trükitult - seekord siis mul 250 meetrit - aga motiivid täiesti erinevad!"

Kui Marilin aastate eest alustas, siis tegi ta lihtsaid rätikkleite, mida sai siduda sobivaks pikkuseks. Rätikkleite on kandnud isegi presidendiproua Evelin Ilves. „Vahepealsete aastatega on tulnud kliente, oskusi, teadmisi, kogemusi ning julgust nii suur samm ette võtta," räägib Sikkal viimasest kollektsioonist, mida täna esitles.

Ta tunnistab, et kuigi tehase kanga tellimiseks leidis ta juba juulis ja protsess pidi aega võtma kolm nädalat, siis tegelikkuses juhtus nii, et kangad jõudsid temani alles sel esmaspäeval ning viimased päevad tuli näppudele kõvasti valu anda.

Kõige suurem tema kleitide austaja on ta ilmselt ise. „Riietest eelistan tõepoolest enda disaini, kellegi teise asju minu seljas väga ei leia. Minu kleitide hinnad on vahemikus 65-350€, soodsamad linased rätikleidid, kallimad siidist ja pitskaunistusega."

Kuidas meeldib Marilini uus kollektsioon?