Ülle PõhjanheimoFoto: Viljar voog
Ilu ja mood
8. oktoober 2013, 15:26

Moekunstnik Ülle Pohjanheimo: "Eesti poliitikud ei oska riides käia!" (27)

"Kui poliitik ei käi korralikult riides, siis minu jaoks näitab see eelkõige lugupidamatust rahva suhtes," rääkis moekunstik Ülle Suurhans-Pohjanheimo Õhtulehe antud veebiintervjuus.

Naine märkis, et ta ei ole ainus, kes on poliitikute lohakat välimust viimasel ajal märganud. "See ei ole ainult mitte minu arvamus, vaid oleme kolleegide ja teiste moekunstnikega rääkinud, et poliitikute välimus ja riietusstiil on viimaste aastate jooksul Eestis alla käinud."

Lisaks poliitikute välimusele arutasime moekunstnikuga ka selle üle kui kerge on eestlasel end välisturul kehtesteda. Pohjanheimo on üks vähestest Eesti moekunstnikest, kelle rõivaid armastavad skandinaavlased eesotsas rootslasega. Samuti müüb ta oma toodangut nii Helsingis kui Riias. Kui kerge või raske on välisturu vallutamise eesmärk olgu selleks tööks siis, kas moekunst, sõubisnes või mõni muu valdkond.

"Kõige rohkem on tarvis järjekindlust ja kindlasti tuleb ka olla valmis patja nutmiseks," rääkis Pohjanheimo Õhtulehele, "See ei ole kindlasti kerge, aga paraku välisturg on ainus võimalus, et ära elada. Eesti turg on liiga väike."