Siiri ja Viivi SõnajalgFoto: Mati Hiis
Krimi
26. september 2013, 15:32

Politsei kirjeldab, kuidas õed Sõnajalad joobes juhtimiselt tabati (122)

Seoses suure avaliku huviga kaksikõdede Viivi ja Siiri Sõnajala tabamisel autoroolis alkoholijoobes edastas politsei juhtumi kirjelduse. Politsei esitatud sündmustejadas esineb Siiri Sõnajala Õhtulehele räägitust erinevusi.

25. septembri pärastlõunal kella kahe ajal märkas politseipatrull Kuressaares Tallinna tänaval parklas sõitmas sõiduautot BMW, mis eiras sissesõidu keeldu märkivat liiklusmärki, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. Sõiduk peatati siniste ja punaste vilkuritega ning selle kontrollimisel selgus, et autoroolis olnud 51-aastasel naisterahval (Viivi Sõnajalal - toim) on alkoholi tarvitamise tunnused.

Naine keeldus alkomeetrisse puhumast ning nõustus joobe tuvastamise ekspertiisiks minema koos politseiametnikega haiglasse. BMWsse jäi kõrvalistmele istuma naise kaksikõde (Siiri Sõnajalg - toim), kes andis teada soovist jääda õde ootama ning jäi autosse. Ka kinnitas naise õde, et ta sõidukit juhtima ei asu, kuna oli lõunatades toidu kõrvale tarbinud õlut.

Politsei suundus sõidukijuhiga haiglasse, kus üks politseiametnikest läks naisega (Viivi Sõnajalaga - toim) koos sisse, teine aga jäi politseisõidukit parkima.

Sel ajal, kui politseiametnik vestles meditsiinitöötajatega uuringu asjus, lahkus naine tagavaraväljapääsu kasutades omavoliliselt haiglast. Politseiametnikel ei õnnestunud naist haigla ümbrusest leida. Selleks ajaks oli politseil olemas info, et eelnevalt peatatud sõiduk BMW oli parklast lahkunud ning selle rooli oli asunud potentsiaalne joobes juht.

Kuna oli teada naiste elukoht, siis sõitis üks politseipatrullidest sinnapoole ning kell 14.40 nähtigi Kuressaare–Sääre maantee 20. kilomeetril otsitavat sõidukit.

Sõiduk peatati, selle roolis oli naise õde (Siiri Sõnajalg - toim), haiglast põgenenu (Viivi Sõnajalg - toim) istus tagaistmel.

Politseinikud pidid kasutama füüsilist jõudu

Politseinikud tegid kohapeal dokumentide ja juhi joobekontrolli, millega seekordne sõidukijuht oli nõus. Tagaistmel istunud naine aga joobekontrolliga endiselt nõus ei olnud ning keeldus ka sõidukist väljumast.

Kuna politseiametnikel oli endiselt alust arvata, et nad mõlemad on juhtinud sõidukit alkoholijoobes, oldi sunnitud rakendama füüsilist jõudu naise (Viivi Sõnajala - toim) autost välja saamiseks.

Naine ei kukkunud ning teda ka ei tõugatud, vaid ta püüdis igati takistada politseiametniku tegevust. Naine toimetati patrullautosse.

Kuna sel hetkel näitas sõidukit juhtinud õel (Siiri Sõnajalal - toim) alkomeetrinäit samuti joovet, siis lukustasid politseinikud BMW sõiduki uksed ja toimetasid kaksikõed joobe tuvastamiseks vastavalt siis politseijaoskonda ja haiglasse.

Peale toimingute teostamist toimetasid politseiametnikud õed koos teeservas seisnud sõidukiga, nende elukohta. Seal võttis sõiduki vastu perekonnaliige.

Naiste suhtes on alustatud väärteomenetlused ja pretensioone nad politseile praeguse seisuga esitanud ei ole.