Foto: Getty Images/Aop
Ilu ja mood
14. september 2013, 00:00

Mis saab nüüd eestlaste uueks poodlemismekaks? (10)

Täna avatakse Eesti esimene H&Mi kauplus. Ühtlasi tähendab see seda, et väljamaale minnes ei ole enam vaja esimesena rünnata mõnda H&Mi kauplust. Et piiritagune osturõõm ei kustuks, leiad altpoolt mõned kiirmoeketid, mille valik on H&Miga võrdväärne.

Pole vahet, kas sõita üle lahe Soome, ristluslaevaga Rootsi või lennata hoopis üle Atlandi Ameerikasse, senimaani on H&Mis käimine olnud sama tähtsal, kui isegi mitte tähtsamal kohal, kui kohalike vaatamisväärsustega tutvumine. Näiteks Soome ja Roosi H&Mis võib vahest kohata isegi rohkem eestlasi kui kohalikke. Kui nüüd aga kaob ära vajadus spurtida esimese asjana rootslaste kiirmoeketti, siis on aeg ennast kurssi viia hinnaklassilt ja stiililt samaväärsete brändidega.

Soome

Monki

Mis ees ootab: enamasti kõrvulukustavalt röökiv muusika ja pöörased disainilahendused. Esimese hooga võib ära ehmatada, aga tegelikult leiab sealt kõike pesust jalanõudeni. Aksessuaaridisaini poolest neile konkurenti pole.

Mis väärib ostmist: ehted.

Gina Tricot 

Mis ees ootab: kuhjade viisi riideid ja eriti lai valik teksasid ja kõikvõimalikke retuuse. Sarnaselt H&Miga on neil oma spordiriiete ja meigikollektsioon.

Mis väärib ostmist: teksad.

Weekdays

Mis ees ootab: minimalistliku disainiga riided. Värvipalett on hoolimata aastaajast tavaliselt alati tumedapoolne, mis sobib hästi meie tagasihoidliku põhjamaa natuuriga.

Mis väärib ostmist: ideaalne koht baasgarderoobi täiendamiseks.

Inglismaa

Primark

Mis ees ootab: tõeline ostumeka, kus on kõike väga palju, sealhulgas ka inimesi.

Asjad on kohati üliodavad ja sageli kallite luksusbrändide koopiad.

Mis väärib ostmist: erilisi palu on palju, kuid tõelise kullipilguga tuleb jälgida kvaliteeti.

Miss Selfridge

Mis ees ootab: mõnda kallist butiiki meenutav pood, mis oma suurusest hoolimata jätab suhteliselt rahuliku ja õdusa mulje.

Mis väärib ostmist: kleidid.

River Island

Mis ees ootab: veidikene kallim ja korralikuma lahendusega pood kui H&M. Baasgarderoobi eriti ei täienda, aga ülitrendikaid asju on jalaga segada.

Mis väärib ostmist: aksessuaarid ja ülerõivad.

Rootsi

Bik Bok

Mis ees ootab: veidi mõnda põrandaalust klubi meenutav pood, mis rahuldab nii beibe kui ka rokitibi kõik soovid.

Mis väärib ostmist: nahkjakid.

Cubus

Mis ees ootab: tagasihoidlik disain ja väga palju mugavaid vabaajarõivaid. Kindlasti tasub pilk peale visata pesukollektsioonile.

Mis väärib ostmist: pesu.